Kaspersky yükledikten sonra bilgisayar açılmıyor

lux1e

Hectopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
20
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
• İşlemci: Intel Core i5-3470 • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB
• Bellek: DDR3 8GB 665 MHz (2x4) • SSD: Turbox 128GB • HDD: WD Green 466GB
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bugün her bilgisayarı açtığımda açılan dinoklafbzor ve smartlinkname.com virüsünü temizlemek için Kaspersky indirdim. Programı çalıştırdım, tara dedim tarıyordu sonra dedi ki trojan virüsü bulundu. Sonra gelişmiş tara penceresi geldi böyle Windows dosyalarında tarama yaparken bir uyarı verdi bir şeyiniz doldu diye sonra tamam dedim izin verme ekranı geldi wmiav.exe gibi bir şeyi çalıştır diye hayır dedim sonra taramaya devam etti Google'da pencere açtığımda yüklenmiyordu en son bu bilgisayarı açtım ve uyarı verdi tamam dedim masaüstü gitti bozuldu ama Google falan çalışıyordu bilgisayarı kapattım, tekrar açtım şifre ekranında kaldı açılmıyor yeniden falan başlattım bir ara fişi çektim öyle açtım mavi ekranda bilgisayara devam et ya da onar, format at falan diyordu. Çık dedim tekrar açıldı ama gene şifre ekranında kaldı. Bilgisayarı fişten çektim şu an bekliyorum birkaç saat sonra tekrar açacağım çok korkuyorum lütfen yardım edin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Mert Can Urcan hocam güvenli modda açtım fakat şifre giremediğimden ekranda donuk bir şekilde kalıyor.
 
Başka bilgisayar varsa elinde, bir USB'ye Linux distro'su koyup HDD'ye erişim sağlayabilirsin.
Kısa yol: O zaman Kaspersky'i silip, açılışı engelleyen bozukluğu düzeltebilirsin. Ancak Windows tamir araçları gerekebilir.
Uzun yol: Internetten Kaspersky'nin gerekli EXE dosyasını indirip, bulunması gereken yere koyup açılışta Kaspersky'nin yapmaya çalışıp yapamadığını yapmasını* sağlayıp durumu izleyebilirsin.

*Yap fiili enflasyonu yaşadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı