Çözüldü Kaspersky zayıf ayarlar kontrolü düzeltilmeli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

471153

Hectopat
1 zayıf ayar algılandı diyor. Bu ayarı düzeltirsem bilgisayar performansına etkisi olur mu? Düzeltmeye gerek var mı bu ayarı?

Dosya Ekleri

• Snapshot_21-06-24_15-59-52.png
    Snapshot_21-06-24_15-59-52.png
    26,7 KB · Görüntüleme: 94
Çözüm
Performansa etkisi olmaz ama açmanızı tavsiye ederim. Çünkü mesela bir zararlı yazılım sizin bir resim dosyanızı sildi ve yerine kendini koydu simgesini de aynı yaptı. Ama o dosya .exe resminiz JPG bu ayar kapalı olursa aradaki farkı anlamaz ve virüsü çalıştırırsınız. Ama açık olursa fark edersiniz.
Olmaz, isteğe bağlı bir durum. Yapacağı değişiklik, metin belgelerinde .txt uzantısının görünür olması, yürütülebilir dosyalarda .exe uzantısının görülebilir olması vs vs. Çok zorunlu değil, zaten zararlı bir uygulama kurduğunuzda Kaspersky açık ise algılar, uzantıya bakmanıza gerek kalmaz. Performansa da etkisi yok.

Olmaz, isteğe bağlı bir durum. Yapacağı değişiklik, metin belgelerinde .txt uzantısının görünür olması, yürütülebilir dosyalarda .exe uzantısının görülebilir olması vs vs. Çok zorunlu değil, zaten zararlı bir uygulama kurduğunuzda Kaspersky açık ise algılar, uzantıya bakmanıza gerek kalmaz. Performansa da etkisi yok.
Teşekkürler yok sayıyorum bu zayıf ayarı.

Performansa etkisi olmaz ama açmanızı tavsiye ederim. Çünkü mesela bir zararlı yazılım sizin bir resim dosyanızı sildi ve yerine kendini koydu simgesini de aynı yaptı. Ama o dosya .exe resminiz JPG bu ayar kapalı olursa aradaki farkı anlamaz ve virüsü çalıştırırsınız. Ama açık olursa fark edersiniz.

Çözüm
Teşekkürler ama yok saydım artık ve geri açamıyorum :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı