Kaspersky'da Protection eklentisine gerek var mı?

Merhabalar tekrardan. Rahatsız edici bazı reklamları engelleyen, verileri toplayıp satanlara karşı yapılmış bir eklenti. Ajan gibi veri toplayanlara veri akışını kesiyor diyebilirsiniz. Hayırlı geceler.

Merhaba tekrardan. Rahatsız edici bazı reklamları engelleyen, verileri toplayıp satanlara karşı yapılmış bir eklenti. Ajan gibi veri toplayanlara veri akışını kesiyor diyebilirsiniz. Hayırlı geceler.

Hocam şöyle sorayım uBlock Origin privacy bradger ve Malwarebytes var bunlara rağmen Kaspersky protection gerek var mı tarayıcının yanına geldi bu eklenti korumaya bir etkisi var mı bu kaspersky protection ?

Ben olsam uBlock Origin reklam engelleyici + Kaspersky kullanırdım. Kaspersky yüklediğinizde yanında bu eklenti gelmiş ve önerilir. Eğer programla beraber gelen eklenti varsa kullanın mutlak. BitDefender'de yanında gelen eklenti vardı. Düzgün çalışıyordu. Siz traffic light diye bir ek kullanmıştınız. Sağlıklı çalışmamış. Programla beraber gelen şeyleri kullanırsanız güncel olur sağlıklı çalışır. Fazla uzantı tarayıcıya yük bindirir ve ayrıca çoklu sekme açarsanız raminizi şişirebilirsiniz, işlemci eskiyse sık boğaz edebilirsiniz.

Merhaba, Kaspersky protection kurmama gerek var mı? Bir güvenlik sağlıyor mu yoksa sadece reklam ve takipçi engelleme mi? Ona göre kaldıracağım.

@26318 @emircandan @Prime777

AdGuard ve Malwarebytes Browser Guard daha iyi olur. Reklam engelleme ve Google sonuçlarında sitenin güvenli olup olmadığını gösteriyor. Reklam engelleyici olarak kesinlikle daha iyisi var o da AdGuard.

Kaspersky veya harici güvenlik uzantılarına gerek yok. Kaspersky reklam ve izleyici engelleme ayarı Adblock veya Adblock Plus gibi yetersiz. Güvenliği zaten tarayıcılara gömülü çalışan işlemler ile sağlıyor. Yani uzantı kurmak ekstra kaynak tüketimi ve sayfa açılış hızlarına etki etmek dışında bir işe yaramıyor.

Kısaca sadece Ublock Origin kullanmanız yeterlidir.

Bazı antivirüsler koruma için uzantıya ihtiyaç duyuyor. Kaspersky uzantıya ihtiyaç duymuyor. Bunu bir ek hizmet olarak sunuyor. Ublock Origin varken de gereksiz. AdGuard'ı tükettiği yüksek kaynak tüketimi ve kozmetik filtreleri engelleme konusunda uBlock Origin'e göre başarısız olduğundan önermiyorum. Faydalı filtreleri zaten uBlock Origin içerisinde var.

@26318 AdGuard'i guvenlikte daha onde buluyorum. Zararli siteye girerken uyardigini gordum cok kez. Rapor edince de zararli yazilim sitesini filtreye eklediler. uBlock kullanmadim hiç, cunku gerek duymadim. Eklenti en fazla ne kadar kaynak tuketimini etkileyebilir ki?

Kaspersky veya harici güvenlik uzantılarına gerek yok. Kaspersky reklam ve izleyici engelleme ayarı Adblock veya Adblock Plus gibi yetersiz. Güvenliği zaten tarayıcılara gömülü çalışan işlemler ile sağlıyor. Yani uzantı kurmak ekstra kaynak tüketimi ve sayfa açılış hızlarına etki etmek dışında bir işe yaramıyor.

Kısaca sadece Ublock Origin kullanmanız yeterlidir.

Bazı antivirüsler koruma için uzantıya ihtiyaç duyuyor. Kaspersky uzantıya ihtiyaç duymuyor. Bunu bir ek hizmet olarak sunuyor. Ublock Origin varken de gereksiz. AdGuard'ı tükettiği yüksek kaynak tüketimi ve kozmetik filtreleri engelleme konusunda uBlock Origin'e göre başarısız olduğundan önermiyorum. Faydalı filtreleri zaten uBlock Origin içerisinde var.
Adguardı sildikten sonra çok rahatlamıştım. Çok geniş kapsamlı bir ürün orası kesin ancak katılıyorum. Ublock çok hafif ve yeterince tehlikeli site filtrelemesi de var. Kullandığım Esetle ikisi çok hafif ve uyumlu çalışıyor. Ekstra ağırlık olur kesinlikle. Bana kalsa tarayıcılara uzantılar vs eklemek benim çok inandığım başarılı gördüğüm şeyler değil. Eski, yetersiz, güncelliğini yitirmiş olabiliyorlar bazen. Çok mantıklı geliyor söyledikleriniz. Antivirüs + Ublok yeterlidir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı