McAfee Virüsscan mı Total protection mı?

Biliyorum bende zaten abonelikler kısmından değiştirmeyi düşünüyordum sizden öneri gelince Total protection kalsın diye düşündüm.

607 eski 300 yeni virüs arasından yakaladıkları. Not defterinde raporunu yazdım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (77).png
    Ekran Görüntüsü (77).png
    90,8 KB · Görüntüleme: 36
Hocam sebebi Kaspersky Ransomware, trojan bulur Malwarebytes ağırlıklı adware, malware bulur. İkisini paket halinde öneriyoruz. Tabii şu an en güzel koruma Norton ve BitDefender'de. Ben olsam paramla Norton for gamers alırım. McAfee iyidir ancak Norton'un da McAfee'nin de yanlış alarmı biraz yüksek. En düşük yanlış alarm yine Kaspersky'da. Sonra ESET'te.
En düşük yanlış tespit yapan ve en iyi veritabanına/detaylı sahip olan bence ESET.
ESET tespiti nasıl yaptığını söylüyor. BitDefender veya Norton'daki gibi Generic gibi söylemler yerine direkt problemi söylüyor. Güvenlik açığıysa güvenlik açığı, VMP ise VMP, Miner ise Miner.
Bence bu konuda en iyileri Malwarebytes,ESET,Kaspersky ancak aralarından en iyisinin ESET olduğunu düşünüyorum.

Kaspersky kullanıp üstüne Malwarebytes'den düzenli tarama yapan insanın bilgisayarına virüs girmesi %0.1'den bile düşüktür büyük ihtimalle.

Teşekkür ederim McAfee sıkıntılar çıkarırsa deneyebilirim.

McAfee'nin değerler çok kötü gözükmüyor daha iyi var ama bana yeterli gibi.
Normal bir kullanıcı için Defender'da yeterli.
Zamanında ATP testlerine girerken McAfee 9 puan gibi komik bir rakam almıştı diye hatırlıyorum. Rakipleri ise 13-14 civarındaydı. (Yanlış hatırlıyor olabilirim ancak komik bir rakam aldığını çok net hatırlıyorum.)

Son düzenleme:
En düşük yanlış tespit yapan ve en iyi veritabanına/detaylı sahip olan bence ESET.
ESET tespiti nasıl yaptığını söylüyor. BitDefender veya Norton'daki gibi generic gibi söylemler yerine direkt problemi söylüyor. Güvenlik açığıysa güvenlik açığı, vmp ise vmp, miner ise miner.
Bu konuda en iyileri Malwarebytes, ESET, Kaspersky ancak aralarından en iyisinin ESET olduğunu düşünüyorum.

Kaspersky kullanıp üstüne Malwarebytes'den düzenli tarama yapan insanın bilgisayarına virüs girmesi %0.1'den bile düşüktür büyük ihtimalle.

Zamanında atp testlerine girerken McAfee 9 puan gibi komik bir rakam almıştı diye hatırlıyorum. Rakipleri ise 13-14 civarındaydı.

İşte o bir zamanlar şu an yeni arayüz ve yeni özellikler var. Eskiden dediğim gibi bir trojanı bile silememişti.(santivirüs).

İşte o bir zamanlar şu an yeni arayüz ve yeni özellikler var. Eskiden dediğim gibi bir trojanı bile silememişti.(santivirüs).
1721583696881.png

2022 yılında yapılan test.
2 yılda ne değişmiş olabilir? Antivirüs motoru aynı zaten.
Çok eski tarihtende bahsetmiyorum bence 2 yıl sadece 2 yıl.

ESET tespiti nasıl yaptığını söylüyor. BitDefender veya Norton'daki gibi Generic gibi söylemler yerine direkt problemi söylüyor. Güvenlik açığıysa güvenlik açığı, VMP ise VMP, Miner ise Miner.
Bence bu konuda en iyileri Malwarebytes, ESET, Kaspersky ancak aralarından en iyisinin ESET olduğunu düşünüyorum.

Zamanında ATP testlerine girerken McAfee 9 puan gibi komik bir rakam almıştı diye hatırlıyorum. Rakipleri ise 13-14 civarındaydı. (yanlış hatırlıyor olabilirim ancak komik bir rakam aldığını çok net hatırlıyorum.)

Hocam çoğu terimi biliyorum ancak VMP ne demek. ESET'i sadece 2 3 gün kullanıp sildim. Benim 30 gün veya 14 gün beleşlere alerjim var da en çok BitDefender total Security durdu o da 1 hafta. Ya satın almam lazım ya da Free olacak. Deneme sürümlerini sevemedim gitti.

Eki Görüntüle 2259801
2022 yılında yapılan test.
2 yılda ne değişmiş olabilir? Antivirüs motoru aynı zaten.
Çok eski tarihtende bahsetmiyorum bence 2 yıl sadece 2 yıl.

McAfee bence tarihin tozlu sayfalarını hak ediyor. %100 malware koruması vardı bir zamanlar yeniler bilmez(yaş 16) o zamanlarda ben aşıktım av ye. Hatta PC de webadvisor de duruyor. Ancak artık saldılar yani.

Pek tadı yok. Ama kullanılır. Ama satın alınmaz 450 TL'ye ben 2 sene Kaspersky alırım.

Kaspersky standart 2 yıl 3 cihaz 500 tl artı yüzde 10 da indirim kuponu yenur. Omega 5.

Dosya Ekleri

• 1721586102754.png
    1721586102754.png
    604,4 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Hocam çoğu terimi biliyorum ancak VMP ne demek. ESET'i sadece 2 3 gün kullanıp sildim. Benim 30 gün veya 14 gün beleşlere alerjim var da en çok BitDefender total Security durdu o da 1 hafta. Ya satın almam lazım ya da Free olacak. Deneme sürümlerini sevemedim gitti.
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerimdir.
Bende de aynısı 😀 deneme sürümlerini sevemiyorum.
VMP'i örnek olarak verdim.
Bazı dosyalar şifrelenir ki bazı yazılımcı arkadaşlar içindeki kodlara erişmesin (hile yapılmasını, crack yapılmasını engellemek için) diye, örneğin VanGuard'da şifrelidir ve VMP tarafından korunur.
VMP=VMProtect.
Çoğu antivirüs de şifreleme yüzünden dosyanın içindeki şeyleri göremediği için dosyayı zararlı olarak görür veya Malware.VMP gibi şeyler yazar.

Piyasada sadece VMProtect yok elbette, Themida/Winlicense gibi UPX gibi KoiVM gibi bir sürü koruyucu var.
En popülerleri ise VMProtect ile Themida/Winlicense.
ESET'te işte direkt olarak BitDefender gibi Malware.Generic yerine dosya şifrelendiyse kullanıcıyı galeyana getirmemek için VMProtect yani şifreli içindekileri görmüyorum uyarısı verir, ancak BitDefender'da Generic yazdığı için kullanıcı dosya virüs mü anlayamaz.

Dosya'da VMProtect veya başka her hangi bir koruma olup olmadığını anlamanın yolu da burada:
VirusTotal'e girin, dosyayı atın. Details kısmına gelin ve orada "Detect It Easy" yazar. Kısaca "DIE". Orada yazan şey o dosyanın ne tarafından korunduğunu belirtir. (NOT: PE32 veya Linker değil direkt yazar)
1721586252293.png

Protector: ConfuserEX mesela.

Yani aslında çoğu dosya şifrelenir. Yani VirüsTotal'de kaç tane antivirüs uyarı vermiş hangileri iyi antivirüs diye bakmaktansa antivirüs ne diye tespit ettiğine bakmak önemli.
Mesela Kaspersky ile ESET, Packed:VMP diye tespit ettiğinde herkes altına virüs virüs diye yazar. Ancak bu virüs olmayabilir çünkü antivirüs sadece paketlendiği için uyarı veriyor.

Bu kısım biraz daha tersine mühendislik/program koruma kısmına girdiği için bilmiyor olabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı