Kavga etmeden önce ne yapılmalı?

Kavga etmek, gerçekten pişman olunacak bir şey yapılana kadar devam eder ve kimse mutlu ayrılmaz, bugün ettiğin kavga yarın yine seni bulur, kavga gerçekten bir çözüm değil. Kavga hiçbir zaman bir zorunluluk değildir bunu da unutma. Kanunlar ve kurallar boşuna yok.
 
Kavga iyi bir şey değildir fakat bir gün o ortamda mecburiyetten bulunursanız diye söyleyeyim gözlüğünüzü çıkarın bence. Yüzünüze gelecek bir darbede camı kırılabilir ve gözünüze ciddi hasarlar verebilir.
 
Merhaba. Ben 14 yaşındayım ve 9. sınıfım. Şu ana kadar ciddi kavgaya girmemiş biri olarak tam kavga ortamını bilmiyorum. Acaba kavgada kendimi geliştirmek için ne yapmalıyım ve kavga olduğu zaman gözlüğümü çıkarmalı mıyım?

Adam topla sopaları ver dövsünler şaka kavga yok.
 
Kavgaya kesinlikle bulaşmayın. Gençlikte alınan ciddi darbeler fiziksel, ruhsal olarak size zarar verir kavga etmeyin ettirmeyin.
Hayat laylaylom geçmez elbet bir tane kansız köpek çıkar sana musallat olur hele bu yaşlarda. Kendini ve yakınlarını koruman için genç yaşta savunma ve saldırıyı pro düzeyde olmasa da biraz öğrenilmesi lazım. Boğaza, buruna ve çeneye dirsek ve yumruk atmayı en azından öğrenmesi lazım. Kıskaçtan kurtulmakta bonus. Sokak işi bir kaç şey bilmek yeterli olur. Polis veya çevredekiler gelip ayırmaz sadece cesedini almaya geliyor artık eski devir bitti. Herkes kendisini ve yakınlarını koruması lazım. Bugün koskoca İstanbul emniyeti Müge anlı sayesinde cinayet çözüyor geldiğimiz bu rezil noktadan dersler çıkarılması lazım. Biraz saptı konu ama genelden örnek vermek istedim. ;) Yani ne polisin yada başka birisinin umurunda değilsin. Eski devir bitti herkes parasına bakan.
 
Kavga gördün mü kaç uzaklaş. Kavga etmek hiçbir işe yaramaz. Bir faydasıda yok zaten. Olağanüstü durum olmadığı sürece tabii ki.
 

Geri
Yukarı