Kavga isteyen arkadaşa karşı ne yapmalıyım?

Benim de 7. sınıfta öyle bir arkadaşım vardı. Sataşıp duruyordu. Biraz arkası vardı. Korkuyordum yani. Ondan biraz daha yapılıydım hiç kavga etmemiştim. Yani dövüşmeyi falan hiç bilmiyordum. Bu çocuk sınıf grubuna yazıyor gel kavga edelim şöyle böyle. Sürekli "arkanı çağır" ı kullanıyordu. Bende yazdım korkak mısın arka falan? Gel teke tek dedim. Bende iyi salakmışım o aralar. Bir parkta bu 4-5 arkadaşlarını getirmiş yok kavgayı izleyecekler vs. vs. Konuştu. Sonra bana bir tane vurdu. Çok sinirlendim kavga etmeyi de bilmediğim için gözüm kapalı rastgele yumruklar sallıyordum. Sonra çocuk yere düşmüş farkında değilim gelip arkadaşları beni yumruklama başladı. Sonra bir topukladım. Kaçış o kaçış. Bir daha da o arkadaşın bulunduğu hiçbir ortama girmedim. Sana tavsiyem ondan uzaklaşman olur onun takıldığı yerlerde bulunma. Eğer onu dövebiliceğini düşünüyorsan dövmen yararına olacaktır. Çünkü senden bir karşılık bulmadığı için kendini yükseltmeye çalışıyor. Eğer mahalle abileri vs. varsa onların önünde gel şurda güzelce dövüşelim de. Onlar zaten kavgayı pek büyütmezler. Herhangi biriniz yer düştüğünde ayırırlar. Döversen ya bir daha sana hiç bulaşmaz ya da sana daha çok bulaşır. Beni abilerin kızların önünde rezil ettin vs. vs. Diye. Öyle olursa hiç bulaşma.
 
Hiç beklemeden ağzının payını ver öyle yaparken birden geçir suratına gelir devamı yoksa hep seni ezer konuşmayla falan olacak iş değil bu
 
Bizim okulda da öyle bir tip vardı. 2 yıl boyunca sinir etti durdu. En sonunda bu sene ensesinden tutup yere yatırdım ve 4-5 defa söz verdirmeden bırakmadım çocuğu. Bıraktığımda kıpkırmızı olmuştu ensesi. Bir daha bulaşmadı ondan sonra. Kavga olmadan çözdük işi.
 

Ben vurmuyorum o vurup kaçıyor.

Konuyu okuyun lütfen. Uzaklaşınca yanıma geliyor.
 
4. Sınıfta vardı böyle birisi abime şikayet ettim omuzlarından tutup kaldırdı çocuk ağladı zaten direkt Abine veya babana söyle sende, 5. sınıftada ben birisini dövüyordum annesine şikayet etmiş, anneside beni dövdü bi daha da bulaşmadım
 
Daha dün gibi 1.sınıfın 3. günü 3 gündür çocuk ğun birine ayar oluyordum sonra kavga başladı işin tuhafı sınıftaki pigmelerle anlaşmış toplu dayak yedim diye hatırlıyorum. Hayal gücümün bir oyunu olabilir. Yalnız ben yere düşüyorum çocuk tekmeliyor, çocuğu yere düşürüp ben tekmeliyordum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bende 15 yaşındayım sınıftaki en yapılı kişi benim, ama sınıftaki herkes bana bulaşıyordu bir gün birine bir çaktım kulağı kanadı disipline gidecektim sınav senesi diye bir şey yapmadılar ama ondan sonra bana dokunan olmadı.(8. sınıftayken)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…