KAWAI KDP75B vs Kurzweil KA130SR vs ROLAND RP30-CRL

NoToLL

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba başlangıç için almayı düşündüğüm birkaç piyano var fakat hangisini almalıyım bilmiyorum. Bütçem maks 20k. Aklımdakiler ise şunlar:

KAWAI KDP75B
Kurzweil KA130SR
ROLAND RP30-CRL
Roland FP 30 BK

Evet arkadaşlar yok mu tavsiyesi olan

Günel

Son düzenleme:
Ben de FP-30X almayı düşünüyorum ancak bazı kullanıcı yorumlarında PHA-4 action tuş sisteminin fazla ses yaptığı söylenmiş o yüzden kararsız durumdayım.
Bende ağır olduğunu ve klasik müzik için pek uygun olmadığını okumuştum bu aslında kişiden kişiye değişir bence deneyerek almak en mantıklısı bu arada ben de karar verebilmiş değilim sizce kawai kdp75b alınır mı?

Başlangıç seviyeleri için her ikisi de çok iyi. Ses konusuna gelirsek burası biraz göreceli. Kişisel zevk devreye girebiliyor. Ancak en önemli kısım tuş aksiyonu. fp30x'in pha-4 aksiyonu kdp45'in RHC aksiyonuna nazaran daha ağır. Her ikisini de test edip hangisinde daha rahat ediliyorsa o tercih edilmeli. PHA-4 için akustik piyano hissiyatına çok daha yakın olduğu genel görüşler içerisinde.

Özetle imkan varsa müzik markette farklı modeller deneyip öyle karar vermek en doğrusu. Benim öyle bir imkanım olmadığı için yorumlara bakarak bir model seçeceğim.

Ayrıca söylemeyi unuttum, dahili usb midi arayüzü olan modeller benim tercihim olur.

@NoToLL Roland Fp-30x aldım birkaç gün önce. Şuan ki deneyimlerime göre tuş aksiyonu gerçekten çok ağır geldi bana. Tabi daha önceden çekiç aksiyonlu hiç bir piyano deneyimim olmadığı için alışkın değilim fakat her anlamda çok beğendim piyanoyu. Zamanla alışacağımı düşünüyorum. "Sınıfının lideri" diyorlardı, gerçekten öyle gibi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı