Kaybolan akrabalarımı nasıl bulabilirim?

Makaleler
1
Arkadaşlar selamlar, bir saat falan amcam ile muhabbet ettik. Kendisi işi gereği balkanlara sıkça ziyaret edip orada bizim soyumuzu araştırıyordu fakat bir şey bulamamıştı. En son bana artık aramayacağım deyip istiyorsan sen ara, sana da bildiklerimi söyleyeyim dedi, olur dedim. Ekteki görsel benim babamın dedesi. Kendisi bugünün Kosovo'sında doğmuş. 2 kardeşlermiş sadece. Olay şöyle devam ediyor: Babamın dedesi Türkiye'ye göç etmek için bursa civarlarında yer bakarken hastalanıp ölüyor ve dedem tek başına kalıyor burada. Balkanlarda kalan kardeşi ise onu hiç arayıp sormamış ( sanırım iletişimdeki zorluktan.). Balkan savaşı bittikten sonra babamın dedesinin kardeşi gelmiş ve Türkiye'ye yerleşmişler. Tüm malvarlığını da balkanlardan getirdiği için bugün o babamın dedesinin kardeşinin soyundan gelenler çok zengin olduğunu ve şu an bağdat caddesinde falan ikamet ettiklerini söyledi. İşin ucunda para arzusu yok. Sadece gerçek akrabalarımı merak ettiğim için bunu araştırıyorum. Detaylı bir biçimde herhangi bir devlet kurumundan böyle bir bilgiyi nasıl talep edebilirim daha fazla araştırmak için? Soyadlarını biliyorum sadece. Soyadları da tuna imiş. Bizden uzaklaşmışlar fakat e-Devlet'te kesinlikle bizim var olduğumuzdan haberdar olmalılar. Muhtemelen bizi sallamamışlardır.

242692937_1197618074054978_3799785349331647490_n.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı