Kayıpsız intenet taşıyabilen DSL kablosu var mı?

• Konuyu başlatan AESA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 41
  • Görüntüleme 5.049

AESA

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Psikoloji
Merhaba benim internetim sokağın ortasından yabi ebesinin nikahından eve kadar direkten direğe bağlanarak geliyor. SNR margin değerim düşük, altyapı 85 mbps destekliyor ama bu değer düşük olduğu için yüksek hız alamıyorum. Bu SNR margin değerinin düşmesi için kabloyu kısaltacağım. Direkten gelen kabloyu bir şekilde dış kapıya sabitleyip seyyar şekilde internet prizine bağlayacağım. Şimdi bu prize takacağım DSL kablosu ile sıfır kayıpla eve kadar veri taşıyabilecek bir kablo türü var mı? CAT6 gibi bir kablo arıyorum. Malum CAT6 sadece cihaz-cihaz bağlantısı yapılınca bir anlam ifade ediyor. CAT6 benzeri DSL kablosu var mı?

Cat 6 kablo kullanacaksınız. İçindeki 2 telden yararlanırsınız, diğer teller boşta kalır.

Altyapı 80Mbps desteklediği adreste Telekom bana şu an 50Mbps verebildiklerini ama istersem mesai saatı dışında Telekom çalışanının kutudan eve kadar gelen kabloyu yenileğerek hızımı 75 üstüne taşıyabileceklerini söyledi.

Muhtemelen bu işlem için benden 75TL artı malzeme parası alacaktı ama taşınacağım için yaptırmadım zaten 50 57Mbps arası hız alıyorum.

Elektrikçiler ve telelom çalışanları yapıyor.

Cat 6 kablo kullanacaksınız. İçindeki 2 telden yararlanırsınız, diğer teller boşta kalır.
İçindeki 2 damardan yararlansam normal 2 damarlı DSL kablosundan ne farkı olmuş oluyor?
Altyapı 80Mbps desteklediği adreste Telekom bana şu an 50Mbps verebildiklerini ama istersem mesai saatı dışında Telekom çalışanının kutudan eve kadar gelen kabloyu yenileğerek hızımı 75 üstüne taşıyabileceklerini söyledi.

Muhtemelen bu işlem için benden 75TL artı malzeme parası alacaktı ama taşınacağım için yaptırmadım zaten 50 57Mbps arası hız alıyorum.

Elektrikçiler ve telelom çalışanları yapıyor.
Benim SNR margin değerim düşük.. bunun sebebi nedir? kablo uzunluğu mu? yoksa kabloda oksitlenme mi var? kablo kalın siyah dış hat kablosu olduğu için oksitlenmesi zor. 2-3 gündür Netspeed internetim yoktu, sonra biz bir şey yapamıyoruz portları çalmışlar dedi falan. Sonra hızı sabitleyin madem ADSL porttayım ve şuan hatım 15 Mbps destekliyor? (modemde VDSL yazıyor) o zaman hızımı düşürün dedim, hattı 18'e sabitlediler. SNR margin değeri yükseldi, şimdi bunu değeri düşürmem için kabloyu mu kısaltayım? alakası var mı?
Hız düşürmeden önceki değerlerim. (11.6 SNR kopmaması lazım?)
hatyeniairties1.jpg

Hızı sabitledikten sonraki değerlerim.
12.04.2020 XDSL .jpg

Cat6 kabloda, içindeki kabloların birbirine dolaşmasını engelleyen ayırıcı ve parazite karşı alüminyum folyo vardır. Dış etkenlerden, parazitlerden standart dsl kablosuna göre daha dayanıklıdır.

Cat6 kabloda, içindeki kabloların birbirine dolaşmasını engelleyen ayırıcı ve parazite karşı alüminyum folyo vardır. Dış etkenlerden, parazitlerden standart dsl kablosuna göre daha dayanıklıdır.
Ustası ve masrafı toplasan denemek için pahalı bir deney. Yinede not aldım teşekkürler, bu SNR margin niye düşüyor? altyapı ile mi alakalı yoksa kablo uzunluğu ve kalitesi ile mi alakalı?

Hat zayıflama değerlerine göre santrale yakınsınız. Kablo uzunluğu önemli değil sizin için.
Kablonun kalitesi ve dış etkenlerden etkilenmesi değeri düşürüyor.

Hat zayıflama değerlerine göre santrale yakınsınız. Kablo uzunluğu önemli değil sizin için.
Kablonun kalitesi ve dış etkenlerden etkilenmesi değeri düşürüyor.
Kablonun yaşı 6-7 belkide 8 vardır. Kablo uzunluğu hızı ve SNR margin, hat zayıflaması gibi değerleri etkilemiyor mu?

Kablonun yaşı 6-7 belkide 8 vardır. Kablo uzunluğu hızı ve SNR margin, hat zayıflaması gibi değerleri etkilemiyor mu?

Etkiler ama siz santrale yakınsınız zaten kısaltacağınız 3-5 metre kablo size bir fayda vermeyecektir.
Daireniz kaçıncı katta ? Siz kendi dairenizin kablolamasını bina içindeki ankastreye kadar değiştirin. Dışardaki kablolama senin sorunun değil. Servis sağlayıcının sorunu.

Etkiler ama siz santrale yakınsınız zaten kısaltacağınız 3-5 metre kablo size bir fayda vermeyecektir.
Daireniz kaçıncı katta ? Siz kendi dairenizin kablolamasını bina içindeki ankastreye kadar değiştirin. Dışardaki kablolama senin sorunun değil. Servis sağlayıcının sorunu.
Daire içi kablolama yok, bina 2 katlı bahçeli ev. Evin 20 metre ilerisindeki direkten benim evimin önündeki direğe doladılar, oradanda eve geliyor işte. Çelik kapının üstünde delik açtım, balkondan koridora soktum sonra seyyar prize bağladım öyle kullanıyorum. Yalın internetin en saf hali. Konu açarken paylaşırım diye işsizlikten böyle bir şey çizmiştim paylaşayım. :) Tonla vergi veriyoruz ama evimizin önüne 1 tane ankastre kutusu koyamıyorlar. BTK kanuna göre her evin kutusu olmalı ama telekom torpilli kurum olduğu için takmıyor. Benim amacım göstediğim ağaça bağlayarak 20 metre kabloyu kısaltmak ama fayda etmezmi diyorsun. SNR margin uzunlukla alakası yoksa oksitlenme mi var şimdi? bu kablo o kadar sağlam ki, pala ile vursna parçalanmıyor nasıl oksitlenebilir.
SOKAK.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı