Kaynakçı vs Mühendis

muharremzzz

Decapat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Ben kaynak bölümünde okuyorum(meslek yüksekokulu). Bölümümün önü çok açık ve maaşlar çok iyi. Ama ben hep mühendis olmayı istedim. DGS var aklımda.
Şöyle bir problem çıkıyor; DGS kazanıp mühendis olsam rahat rahat iş bulamayacağım ve iş hayatına biraz geç gireceğim ama direk kaynakçı olarak işe girsem fena maaş almayacağım. Rehberlik eder misiniz, öneriniz nedir?

Ne kadar doğru bir yorum olur bilemiyorum ama meslek lisesinde metal bölümü çıkışlı ve uluslararası geçerlilikte kaynak sertifikası olan birisi olarak söylüyorum. İçerisinde bulunduğumuz vaziyetler ne olursa olsun ortalamanın üzerinden bir maaş ile kaynakçı olarak iş bulabiliyorsun. Hoş ben hiç yapmadım mesleği ancak imkan hep vardı benim gördüğüm. Ayrıca biraz para ayırma imkanın olursa su altı kaynakçılığını araştırmanı tavsiye edebilirim.

DGS yapacak adam YKS’de yapıyor genelde. DGS’ye girip senin hedeflediğini isteyen 300 kişi varsa 2 tanesi anca kazanıyor öyle diyim. İstatistiksel olarak baktığında da YKS üzerinden ilerlemen çok iyi bir tercih olur. Mühendis kısmı da tamamen title artık. Ustalar mühendisten daha iyi biliyor yer yer. Bölümün güzel alanından devam etmeni ve kendini geliştirmeni tavsiye ederim.

Mühendislikte genel olarak rekabet inanılmaz yüksek senin okduğun ve yetiştiğin alanda istihdam oranı çok daha iyi.

İşletme mezunu adamın Software Engineer olarak çalıştığını gördüm ben. Kendisini geliştirmiş ve alana hakim olmuş. O pozisyonda şirkette çalışıyor. Soran olursa mühendisim diyor ve belki şu an mühendislerden daha bilgili.

İlle de mühendislikten ilerlemek istiyorsan yurt dışında yüksek yaparak gerçek mühendisliği öğrenebilirsin.

Not: DGS’de bölümden aldığın puanı YKS AYT’de 3-5 soruyla çok rahatlıkla tolere edebilirsin.

Son düzenleme:
Hayatın boyunca kaynak yapmak veya kaynak yaptırmak, cevap basit gibi duruyor.
Çok doğru bir yorum. Bende okul takımından dolayı o okula ve o bölüme gitmiştim ancak sonra yüzüne bile bakmadık tabi. Benimde yazdığımda söylemek istediğim şuydu aslında hep derler ya altın bilezik diye. gerçekten ülke ne durumda olursa olsun bir şekilde iş imkanın oluyor.

Kaynak yapın boşverin mühendis olmayı.
Öyle ni diyorsun hocam.

Doğru diyorsunuz hocam olabilir.

Hocam ODTÜ'de inspectörlük kursu var. İnspektörlük hakkında bilgilendirebilir misiniz. Bu sertifikayla çok para kazanır mıyım?

Hocam ODTÜ'de inspectörlük kursu var. İnspektörlük hakkında bilgilendirebilir misiniz. Bu sertifikayla çok para kazanır mıyım?
Bu durumda üretimden elini eteğini çekmiş olup daha çok kalite kontrol tarafına kaymış oluyorsun açıkçası kesin bir şey söylemem pek mümkün değil. Ancak kanaatimce üretim her zaman kontrolden daha çok kazandırır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…