Kayseri'de evlere girmek güvenli mi?

Kayseri'de sıkıntılı hocam büyük bir depreme dayanamayabilir ama çoğu insan farkında Allah'a şükür.
Dediğinize katılıyorum, dayanamaz. Özellikle de Mimsin bölgesindeki binalar depremde domino taşı gibi dağılır. Çünkü binalar birbirine aşırı yakın.

Bence Kayseri'de çoğu insan farkında değil, kimse depremden değil 15 katlı binalar yüzünden insanlar ölüyor demiyor.

Kayseri'de sıkıntılı hocam büyük bir depreme dayanamayabilir ama çoğu insan farkında Allah'a şükür.
Ayrıca Türkiye'nin en büyük 7.Mahallesi Kayseri/Talas, Mevlana Mahallesi. 90.000 civarı nüfusu var diye biliyorum.

Kayseri'nin özellikle talas bölgesinde kimse vlerinde değil ve evlerde güvenli değil hocam.
Talas'ta adam akıllı 1 tane toplanma alanı yok.
 
Son düzenleme:
Sanırsam ilk defa deprem görüyorsunuz. Bir büyüğünüz varsa yanınızda onlara da sorabilirsiniz aynı cevabı vereceklerdir. Depremden sonra binanıza tetkik ekibi gelip inceleme yapacak ona göre girebilirsiniz veya giremezsiniz, yıkılacak yıkılmayacak vb. derler. Depremin büyüklüğüne göre bu ekibin gelişi gecikebilir. Asla canınızı tehlikeye atmayın, evin temelinin ve kolonlarının ne durumda olduğunu asla bilemezsiniz.

Ayrıca 99 depreminde 5 ay çadırda kaldığımı bilirim. Aceleye gerek yok.
 
Mâlum depremden dolayı Kayseri de bundan etkilendi. Binamızda alçılar kabarmış ve merdiven dairesi duvarı çatlamış (kolon değil). Kolonlarda çatlama, gözükme vs. yok. Asansörler düştü, fakat kullanmayacağız 2. kat olduğu için. Sizce bina güvenli mi?

Kullanmayın.
 
Çoktan girdik eve. Yavaştan bina geneli de girmeye başladı.

Gelişme: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bina yöneticimizin isteğiyle gelip binaya bakmış. "Az Hasarlı Bina" olarak tespit etmişler ve oturmakta sakınca görmemişler.
 
Son düzenleme:
Kayseri'nin tarihinde öyle yıkıcı insanların öldüğü deprem çok az. 1900'den önceki yıllarda olmuş depremler yıkıcı olmuş, Kayseri'de insanlar böyle yıkıcı deprem görmedikleri için insanlar rahat, bundan önce sarıoğlan depremi oldu şiddeti 4,6 idi ama o deprem bile Kayseri sınırları içinde olmasına rağmen bu deprem kadar etkilemedi, insanlar burada deprem olsa bile yıkıcı olmuyor diye rahat takılıyordu ama evet bu deprem insanları korkuttu çünkü hiç bu kadar sallanmamışti, yine de insanlar yıkıcı bir deprem olana kadar bir önlem alacağını zannetmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı