Kayseri Harikalar Diyarı (Alis Harikalar Diyarı'ndan bir benzetme ile bu ismi yapılmıştır) içinde Bilim & Fen Merkezi (TUBİTAK) , Kayseri hayvanat bahçesi, su kayağı & kaydırağı yapma, buz pateni yapma pisti, ve özele ait olan büyük lunapark (en başta ve girerken) gezilebilir.
Kayseri Fuar Merkezi'nde Dinçerler let okantasının bulunduğu kule biçimindeki yapıda yer alan bir müze (Kayseri'nin imalat ve üretim sanayisi, fabrikaları, gezilecek olan ve yakın tüm çevre ilçeleri, vb. büyük ebatlı LCD TV'lerden verilen özel gözlüklerle seyredilebilir. Yine fuarda yer alan Dünya Ticaret Merkezi'nde o anda herhangi bir etkinlik (tarım ve bahçe fuarı, bazı teknolojik fuarlar, vb.) bulunuyorsa girip yine ziyaret edebilirsiniz. Gündüz vakti ise bu büyük parkta oturabilir ve mesire yeri olarak parklarında otururken dinlenerek faydalanırsınız, örneğin. Ayni köplekste bir spor merkezi de vardır, Kayseri'deki bazı belediyelere ait bulunarak.
Yukarı Talas'ta ailelerin, genç çiftlerin gidebildiği çay bahçeleriyle ve şehrin kuşbakışı seyredilip (araba içindeyken) o anda ızgara, atıştırmalık, hazır yemeklerin vb. yenebildiği oto park & cafeterya, ızagara yemek, vb. servisi yapılan çok güzel yerler var, örneğin.
AVM'ler olarak Kayseri Forum, Kayseri İpeksaray, Kayseri Park AVM (en iyisi ve büyüğü budur aslında) ziyaret edilip alışveriş, Media & Markt vb. teknolojik yerleri, sinemaları, fast food yemekleri ve iskender yemek yeme merkezleri, giyim mağazaları, vb. ziyaret edilip hoşça vakit geçirilebilir.
Şehir dışı olarak Kapuzbaşı şelaleleri çok muhteşemdir, eskiden yolu (ben ilk kez gittiğimde) ulaşıma çok uygun ve kaliteli değildi, şimdi ise yapılarak ulaşımı daha da kolaylaştı. Ancak kaliteli bir kamerayı yanınıza almanız mutlaka gereklidir, çünkü gördüklerinizi resmedemeyip sonradan bundan çok pişman olmamanız için bu çok gereklidir.
Aklıma gelenleri şimdilik bunlardır, akılma yeni gelenleri olursa buradan güncelleyerek ilave edebilirim. Kolay gelsin.
Sivas yolu üzerindeki (Kayseri merkeze yaklaşık 30 km.) Sarımsaklı Barajı DSİ tesislerinin kontrolünde olan güzel bir mesire yeridir. Gesi ilçesinde bulunan DSİ 'nin küçük barajı veya küçük göleti de yine görülebilir, ancak son durumunu pek göremedim, suyu biraz çekilmiş olabilir, Sarımsaklı Barajı'nı daha çok tavsiye ederim. Oturma yerleri ve geniş tesisisleri açısındandır, Gesi'de tesis ne yazık ki yoktur.