Kaza tutanağından sonra süreç nasıl işler?

AMD_Fanboy

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar herkese. Trafiğin yavaşlamasıyla duramayıp öndeki araca çarptım. Sorum şu ki, kaza tutanağını sigorta şirketine bildirmemiz gerekiyormuş sanırım. Sadece plakam biraz yamuldu. Karşı taraf kazayı bildirince benim de sigorta şirketime bildirmem gerekiyor mu? Tüm süreci anlatırsanız sevinirim, ilk kazamdı, bu süreci çok bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar herkese. Trafiğin yavaşlamasıyla duramayıp öndeki araca çarptım. Sorum şu ki, kaza tutanağını sigorta şirketine bildirmemiz gerekiyormuş sanırım. Sadece plakam biraz yamuldu. Karşı taraf kazayı bildirince benim de sigorta şirketime bildirmem gerekiyor mu? Tüm süreci anlatırsanız sevinirim, ilk kazamdı, bu süreci çok bilmiyorum.

Siz arkadan çarpmanıza rağmen sadece plakanız yamulduysa, karşı tarafta mühim bir şey yok demektir. Genelde kazalarda arkadan darbe alan araç çok hasar almıyor. Neden böyle bir şey için sigorta şişirtmek istedi acaba karşı taraf?

Hocam kusursuz taraf kaza tespit tutanağıyla servise/tamirhaneye gidecek, sizin trafik sigortanızdan hasar dosyası açtırarak aracın onarımını yaptırtacak. Sizin yapacağınız bir şey yok. Eğer siz de kendi aracınızı -var ise- kaskodan onartmak istiyorsanız aynı şekilde servise/tamirhaneye kaza tespit tutanağı ile giderek kendi aracınızı onartabilirsiniz. Ancak hasar boyutu gerçekten küçükse sigortaları olaya karıştırmayın, kendi aranızda halledin.

Hocam kusursuz taraf kaza tespit tutanağıyla servise/tamirhaneye gidecek, sizin trafik sigortanızdan hasar dosyası açtırarak aracın onarımını yaptırtacak. Sizin yapacağınız bir şey yok. Eğer siz de kendi aracınızı -var ise- kaskodan onartmak istiyorsanız aynı şekilde servise/tamirhaneye kaza tespit tutanağı ile giderek kendi aracınızı onartabilirsiniz. Ancak hasar boyutu gerçekten küçükse sigortaları olaya karıştırmayın, kendi aranızda halledin.

Benim de merak ettiğim son cümleniz, arkadan çarpan aracın sadece plakasının yamulduğu kazada öndeki araca ne olmuş olabilir ki? Bu şekilde piyasada hasarı şişirten dolandırıcı da çok.

Benim de merak ettiğim son cümleniz, arkadan çarpan aracın sadece plakasının yamulduğu kazada öndeki araca ne olmuş olabilir ki? Bu şekilde piyasada hasarı şişirten dolandırıcı da çok.
Benim aklıma orijinal olmayan tamponun çatlamış, hafiften belki kırılmış olabileceği geldi aklıma. Orijinal tampona zaten bir şey olmaz, darbeyi sönümler. Gerçekten bazı insanlar çok hassas hocam, en ufak bir şeyde bile hemen yetkili servise gideyim, nasıl değer kaybı talep ederim diye düşünüyorlar.

Hiç böyle bir şey yaşamadım daha önce. Sürece çok hakim değilim acaba kandırılma gibi bir durum olur mu diye düşünüyorum hep. Sigortanın durumu falan ne olacak? Karsı taraf sigorta şişirmesi yaparsa bana ne olur?

Dosya Ekleri

• 20251207_150027.jpg
    20251207_150027.jpg
    225,7 KB · Görüntüleme: 24
Hiç böyle bir şey yaşamadım daha önce. Sürece çok hakim değilim acaba kandırılma gibi bir durum olur mu diye düşünüyorum hep. Sigortanın durumu falan ne olacak? Karsı taraf sigorta şişirmesi yaparsa bana ne olur?
Kaza çok küçük, karşı taraf sigortaya niye gitmiş anlayamadım. En ufak çizikten dolayı tampon falan değişir ise sizin araca hasar kaydı olarak girer ve bir sonraki sigorta yaptırdığınızda fiyat bir tık yüksek çıkabilir.

Hocam acaba 2 acemi birbirinizi bulmuş olabilir misiniz:D yani buradan bakıldığında bir şey yok. Normalde böyle bir kazada kardeş sende bir şey var mı diye sorulup geçmiş olsun denilip gidilir. Kimsede bir şey yok gibi duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı