Kaza tutanağından sonra süreç nasıl işler?

Fotoğrafları ekliyorum;

Hocam acaba 2 acemi birbirinizi bulmuş olabilir misiniz:D yani buradan bakıldığında bir şey yok. Normalde böyle bir kazada kardeş sende bir şey var mı diye sorulup geçmiş olsun denilip gidilir. Kimsede bir şey yok gibi duruyor.
Acemi olduğumu anlayıp keklediler mi acaba beni diye düşünüyorum sabahtan beri.

Dosya Ekleri

• 20251207_145947.jpg
    20251207_145947.jpg
    301,7 KB · Görüntüleme: 19
  • 20251207_150022.jpg
    20251207_150022.jpg
    274,6 KB · Görüntüleme: 22
  • 20251207_150027.jpg
    20251207_150027.jpg
    225,7 KB · Görüntüleme: 22
İyi akşamlar herkese. Trafiğin yavaşlamasıyla duramayıp öndeki araca çarptım. Sorum şu ki, kaza tutanağını sigorta şirketine bildirmemiz gerekiyormuş sanırım. Sadece plakam biraz yamuldu. Karşı taraf kazayı bildirince benim de sigorta şirketime bildirmem gerekiyor mu? Tüm süreci anlatırsanız sevinirim, ilk kazamdı, bu süreci çok bilmiyorum.
Hocam kaza tutanağı tutarsınız, tutanağı sigorta şirketinize gönderdiğiniz zaman onlar da TRAMER sistemine gönderir ve onlar da inceler. Kim kusurluysa hasarı o karşılar. Eğer kusur yarı yarıya ve diğer oranlardaysa yani bir tarafta %100 kusur yoksa herkes kusurlu olduğu kadar hasarı öder. Tabi sigortanız varsa sigortanızı devreye sokabilirsiniz, ama burda sizin sigortanızda veya kaskonuzda "Hasarsızlık indirimi" vardır. Bu her yıl %10 artar ve %50 ye kadar çıkar, ama siz bu kazayı sigortayla veya kaskoyla yaptırırsanız hasarsızlık indiriminden feragat etmiş olursunuz seneye. Yani 5-10 bin liralık masraflar için hasarsızlığı deldirmeyin bence. Çünkü sigorta 10 binse 20 bin çıkacak seneye, e zaten siz 10 bin ödememek için sigorta bittiğinide tekrar aynı 10 bini ödeyeceksiniz.

Kaza aşırı küçük, hatta kaza değil :) Karşı taraf ile görüşün. Derdini tam anlayın karşı tarafa hiç bir şey olmadı değil mi fotoğrafta yok gibi görünüyor.
Sadece tamponun plakalık kısmında kalan bölümünde 1 2 ufak çizik ve plakasında çok az yamulma var.

Hocam karşı taraf çok kıl değil ise 200tl lik masraf bile yok ortada.
Hocam şimdi hasarsızlık indirimi mevzusu nasıl oluyor yani ben aracı yeni aldım sigortayı da alırken yaptırdım yani daha 3 ay falan oldu. Yıl geçmedi üzerinden. Sıkıntıya giren durum var mı?

Arkadaşlar rica ediyorum buradan böyle bir şey olmaz masraf az gibi konuşmayalım.
Nedeni; bana yaya geçidin de yol verirken arkadan gelen bir sürücü çarptı bir şey yoktu benim araç da o an araçtan indim baktım karşı tarafın tampon kırıldı ben de bir şey yok gibi gözüküyordu, ama öyle olmadı sonra sürtmeler meydana geldi arka tampon kasılma yapmış sökülecek 2-3 bin sökme parası istiyorlar demek istediğim dıştan gözüktüğü gibi olmayabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı