Kaza tutanağından sonra süreç nasıl işler?

Hocam şimdi hasarsızlık indirimi mevzusu nasıl oluyor yani ben aracı yeni aldım sigortayı da alırken yaptırdım yani daha 3 ay falan oldu. Yıl geçmedi üzerinden.
Kaza yaptığından dolayı sigorta şirketi açısından risk teşkil ediyorsunuz hocam. Bu yüzden fiyatı yükseltiyor. Ama arkadaş sigorta şirketine gitmez ise ve 1 yıl dolduğunda kazasız bitirmişseniz hasarsızlık indirimi yapıyor. Sigorta daha ucuz oluyor.

Arkadaşlar rica ediyorum buradan böyle bir şey olmaz masraf az gibi konuşmayalım.
Nedeni; bana yaya geçidin de yol verirken arkadan gelen bir sürücü çarptı bir şey yoktu benim araç da o an araçtan indim baktım karşı tarafın tampon kırıldı ben de bir şey yok gibi gözüküyordu, ama öyle olmadı sonra sürtmeler meydana geldi arka tampon kasılma yapmış sökülecek 2-3 bin sökme parası istiyorlar demek istediğim dıştan gözüktüğü gibi olmayabilir.
Hocam kaza dış görünüşten kendini belli ediyor.

Eğer kaza ciddi olsaydı en önce hocamızın kaputu hasar alırdı.

Son düzenleme:
Kaza yaptığından dolayı sigorta şirketi açısından risk teşkil ediyorsunuz hocam. Bu yüzden fiyatı yükseltiyor. Ama arkadaş sigorta şirketine gitmez ise ve 1 yıl dolduğunda kazasız bitirmişseniz hasarsızlık indirimi yapıyor. Sigorta daha ucuz oluyor.

Hocam kaza dış görünüşten kendini belli ediyor. Ben lafımın arkasındayım araçlarda hasar yok.

O işler öyle olmuyor. Bakarsın tampon kırık ama iç tarafta panel, davlumbaz hasar bile görmüş olabilir. Bu sebepten böyle kesin konuşmamanız iyi olur.

Ciddi kaza neye göre vurduğu yer tam köşe ise karşı hasar alır sana bif şey olmaz.

O işler öyle olmuyor. Bakarsın tampon kırık ama iç tarafta panel, davlumbaz hasar bile görmüş olabilir. Bu sebepten böyle kesin konuşmamanız iyi olur.
O ihtimaller elbet vardır hocam. Fotoğrafa ve hocamın anlattığına göre konuşuyorum zaten. Bu duruma göre %90 anlattığım gibi olmuştur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı