Kaza yaptım sigortam yok

TRUEALPHAtr

Hectopat
Daha fazla  
1,5 hafta önce bir kazaya karıştım, arkadan vurduğum için suçlu ben oldum. Takip mesafesini korumamaktan dolayı motorum 50CC olduğundan sigortam yoktu. Çarptığım araba Land Rover arka camı patladı, polis geldi tutanak falan tutuldu işte hatalı ben gözüktüm çarptığım aracı sigortaya vermişler. Sigorta biz sizi arayıp size fiyat söyleyeceğiz, onu odersiniz dedi. 1 haftadan fazla oldu bu konuşma yaşamalı hala kimse aramadı, ararlar mı yoksa aramazlar mı? Sigorta benden para isteyebilir mi sonuç olarak kendileri sigortaya gittiler. (Bu konuda hiç bilgim yok, ona göre anlatırsanız sevinirim).

Son düzenleyen: Moderatör:
Ararlar. Aylar sonra bile olsa sigorta ulaşır, o parayı da alırlar. Sigortasız hiçbir araç sürülmez.

Bir de tek zarar arka camın patlaması mı? Başka bir problem yok mu çarptığın araçta? Değer kaybı davası da açabilirler.

Siz en az 60.000 ayırın kenara.
Orijinal cam 26 bin lira. Tek problem cam ise 26 bin liralık şeye 60 bin lira alamazlar. Verilmiş başka bir detay yok.
Örnek;

Ararlar. Aylar sonra bile olsa sigorta ulaşır, o parayı da alırlar. Sigortasız hiçbir araç sürülmez.

Bir de tek zarar arka camın patlaması mı? Başka bir problem yok mu çarptığın araçta? Değer kaybı davası da açabilirler.

Araç sahibi dava acmayacagını söylemişti sadece cam gitti başka bir şey yok.

Araç sahibi dava acmayacagını söylemişti sadece cam gitti başka bir şey yok.
Anladım. Bir olasılık olarak söyledim ben. Genelde bu gibi durumlarda araç sahibi açmasa bile sigorta şirketi dava açabiliyor. Araç sahibiyle bir alakası olmayabiliyor.

Başka bir problem yoksa camı yaptırırsın problem çözülür. Camın da yukarda linkini attım. 26 bin liraya çözersiniz işi. 50CC diye motosiklete 2-3 bin liraya sigorta yaptırmış olsaydın şu an problemin olmayacaktı. Bundan sonrası için aklında olsun bu olay. :)

Geç olsa bile dönerler hocam geçmiş olsun. Umarım vicdanlı birine düşmüşsündür yoksa arabanın tamir için beklediği süreyi bile bahane edip araç kiralama ücreti isteyebilirler.

Çok kötü biri değildi de kimin ne olduğu belli olmuyor hocam inşallah öyle bir şey istemezler araç şirket üstüne kayitliymis kaskodan yaptiriliyormus bu arada.

Anladım. Bir olasılık olarak söyledim ben. Genelde bu gibi durumlarda araç sahibi açmasa bile sigorta şirketi dava açabiliyor. Araç sahibiyle bir alakası olmayabiliyor.

Başka bir problem yoksa camı yaptırırsın problem çözülür. Camın da yukarıda linkini attım. 26 bin liraya çözersiniz işi. 50CC diye motosiklete 2-3 bin liraya sigorta yaptırmış olsaydın şu an problemin olmayacaktı. Bundan sonrası için aklında olsun bu olay. :)

Vallahi hocam benim motorda tamirde şu an fazla bir şey isterse yaptırmam büyük ihtimalle sahada 50CC ile işim olmaz ama arkadaşlar sigorta işçilik falan bahane üretip fiyatı şişiriyorlar dedi o yüzden bir tık korkmadım değil.

Araç şirket üstüne kayıtlı olarak kiralık araç mı kendi aracı mı?

Kendi şirketleri varmış şahsi değil de şirket üzerine kaydettirmisler arabayi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı