Kaza yaptım

Köprülü kavşakta ben normal yolumda giderken abi (sinyal verip verdiğini görmedim) anı fren yapıp sağa dönmek istedi ben de duramayıp arkadan vurdum. Benim motorun bulunduğu şeritten sağdaki kalabalık şeride kaynamaya çalıştı. İlk kez böyle bir durumla karşılaştım. Polis tutanak tuttu gitti fakat ben mi hatalıyım anlayamadım. Bir suçum var mı? Araç Honda Civic tam benim motorun olduğu kısımdaki sarı şeritlerden geçmeye çalıştı.

IMG_20230323_075038_833.jpg

IMG_20230323_075038_833.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Takip mesafesini korumak şarttır ve arkadan çarpmak asli kusurdur fakat arabanın dönüş kaçırdığı için ani fren yaptığını kanıtlarsanız belki kusur %50 olabilir.

*Kazanın motorun bulunduğu şeritte olduğunu varsayıyorum.

Arkadan vuran her zaman kusurludur.
Genelde öyle fakat eğer araba sağa dönmek için durmaya yakın fren yaptıysa onunda suçu olur. Motorsikletin parçalandığı kısımdaki şerit düz çizgi, sağa gidemez.

Tabii kanıtlayamazsa sizin dediğiniz olur.

Genelde öyle fakat eğer araba sağa dönmek için durmaya yakın fren yaptıysa onunda suçu olur. Motorsikletin parçalandığı kısımdaki şerit düz çizgi, sağa gidemez.

Tabii kanıtlayamazsa sizin dediğiniz olur.
Efendim olay dediğiniz gibi oldu oradan girmeye çalıştı elimde fotoğrafı kazanın olduğu kısım var fakat polisler beni dinlemedi raporu yazdı çekti gitti konuşmadım o an

Efendim olay dediğiniz gibi oldu oradan girmeye çalıştı elimde fotoğrafı kazanın olduğu kısım var fakat polisler beni dinlemedi raporu yazdı çekti gitti konuşmadım o an
Hocam, bunu kanıtlamanız cidden zor, tek şansınız MOBESE kameraları. Fakat kameralar çok uzaktan çekiyorsa yine işe yaramaz.

SBM'nin sitesine girip tutanak sonucunu kontrol edin. Tutanakta aracın sağa girmeye çalıştığı belirtilmemişse tutanağa itiraz edebilirsiniz fakat hala kanıtlamanız gerekir.

Ya da e-devlet'ten sorgulanabiliyordu sanırım:

Hocam, bunu kanıtlamanız cidden zor, tek şansınız MOBESE kameraları. Fakat kameralar çok uzaktan çekiyorsa yine işe yaramaz.

SBM'nin sitesine girip tutanak sonucunu kontrol edin. Tutanakta aracın sağa girmeye çalıştığı belirtilmemişse tutanağa itiraz edebilirsiniz fakat hala kanıtlamanız gerekir.

Ya da e-Devlet'ten sorgulanabiliyordu sanırım:

Dediğiniz şeyi bekliyorum yarın saat 2 de çıkacağını belirttiler ona göre karşı taraf ile konuşup bakacağız

Technopat Haberler

Geri
Yukarı