Kazada kim hatalı?

iPredex

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Perşembe günü servisci ile kaza yaptık. Motosiklet sürücüsüyüm ve sağ şeritten normal hız ile ilerliyorum, servisci ise orta şeritten ilerlerken sağımızda bulunan benzinliğe direksiyonu kırıp sonra sinyalini veriyor.

Ben ani fren ile kıl payı çarpmayı kurtarıyorum fakat motoru sağ tarafa yatırıyorum. Tutanak vb bir şey tutmadık ve servisci bana kaza ardından plaka ile telefon numaramı vereyim ben karşılarım dedi. Kaza ardından 4 gün geçti ve şimdi de şirket karşılamıyor dedi. Yarın benzinliğin kamera kaydını almaya gideceğim. Sizce burada suç kime kalır?

Arkadaşlar merhaba. Perşembe günü servisci ile kaza yaptık. Motosiklet sürücüsüyüm ve sağ şeritten normal hız ile ilerliyorum, servisci ise orta şeritten ilerlerken sağımızda bulunan benzinliğe direksiyonu kırıp sonra sinyalini veriyor.

Ben ani fren ile kıl payı çarpmayı kurtarıyorum fakat motoru sağ tarafa yatırıyorum. Tutanak vb bir şey tutmadık ve servisci bana kaza ardından plaka ile telefon numaramı vereyim ben karşılarım dedi. Kaza ardından 4 gün geçti ve şimdi de şirket karşılamıyor dedi. Yarın benzinliğin kamera kaydını almaya gideceğim. Sizce burada suç kime kalır?

Kaskında bir kamera olsaydı sinyal vermediğini kanıtlayıp haklı çıkardın benzinliğin kamerasından ne ne kadar gözükür bilemiyorum

Eğer anlattın gibi sinyal verip kırmaktansa kırıp ardından sinyal verdiyse o suçlu ama sana hiçbir teması olmadan sen motoru sürttüysen ve sigorta karşılamadıysa para alabileceğini pek sanmıyorum.Benzer bir durumu bizde yaşadık önümüze kırıyor ve ani sollama ile arabanın sol tarafındaki ön ve arka teker patlıyor araba sol tarafı çiziliyor.Dava vs açtık ama para alamadık bize bir teması olmadığı için.

Senin anlattığına göre o hatalı ama video kaydı lazım herşey senin bakış açındaki gibi olmuyor.
Benzinlikten isteyeceğim yarın hocam önüme kırdığı bariz hatırlıyorum

Eğer anlattın gibi sinyal verip kırmaktansa kırıp ardından sinyal verdiyse o suçlu ama sana hiçbir teması olmadan sen motoru sürttüysen ve sigorta karşılamadıysa para alabileceğini pek sanmıyorum.Benzer bir durumu bizde yaşadık önümüze kırıyor ve ani sollama ile arabanın sol tarafındaki ön ve arka teker patlıyor araba sol tarafı çiziliyor.Dava vs açtık ama para alamadık bize bir teması olmadığı için.
hocam kazaya sebebiyetten bile alamazmiyim ?

Benzinlikten isteyeceğim yarın hocam önüme kırdığı bariz hatırlıyorum

hocam kazaya sebebiyetten bile alamazmiyim ?
Ülkede kanunlar öyle işliyorki alamaya bilirsiniz. Eğer adam size ufacık bile temas etmiş olsaydı 2 3 mislini bile alırdınız ama temas etmediyse ve hiçbir devlet malınada (Bariyer,direk,trafik lambası vs) zarar gelmediyse sadece adama para cezası yazılır.

Ülkede kanunlar öyle işliyor ki alamayabilirsiniz. Eğer adam size ufacık bile temas etmiş olsaydı 2 3 mislini bile alırdınız ama temas etmediyse ve hiçbir devlet malınada (bariyer, direk, trafik lambası vs) zarar gelmediyse sadece adama para cezası yazılır.

Bunlar gerçekten motosikletten soğutuyorlar beni. Dizimde ve kolumda yaralar oluştu. Keşke arkasından direkt girseydim diyorum bazen :D

Benim de motorun var ve dediğini çok iyi anlıyorum, ne zaman bir çevirme olsa sanki kırmızı bültenle aranıyor gibi üstüm ve motorum aranıyor her zaman tuhaf gözle bakılıyor. Kazalarda ne kadar haklı taraf olsak bile hep biz haksız göründük ehh diyecek bir şey yok...

Bunlar gerçekten motosikletten soğutuyorlar beni. Dizimde ve kolumda yaralar oluştu. Keşke arkasından direkt girseydim diyorum bazen :D

Çok üzücü ama kaza tespit tutanağı bile tutsanız hiç bir şey alamazsınız. Çünkü o servise çarpmadınız. Aynı durumu arkadaşım yaşadı ve hiç bir sonuç alamadı. Servise çarpsaymış ancak o zaman hak talep edebilirmiş. Yabi hak talep etmek için motorcular olarak ssdece düşmemiz değil sanırım sakatlanmamız ya da ölmemiz lazım. Kanunlar saçma ama bu şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı