Kazaklar Türk mü yoksa Rus mu?

Kazaklar Rus mu, Türk mü?

• Türk

• Rus

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
@yusufylmz_26'nın dediği gibi asimile olmuş türklerdir. Buna kırgızlar, özbekler, tacikler (?) ve türkmenler de dahil.

Kırgızlar ve Türkmenler kendi içerisinde Kırgızlık ve Türkmenlik duygusunu benimsemiş insanlar. Okullarda artık bu konuya bastırılarak ders anlatılıyor (eski kafa, hayattan yoksun, ve kendisini Rus olarak görünce entel sanan yaşlıları dahil etmezsek. onlar zaten SSCB'nin son örnekleri).

Dil olarak Rus, özel hayatlarındaki gelenek ve kültürleriyle Türk, genetik olarak Moğol geni baskın olan halktır kendileri.

Sovyetler bunları Kazak Kırgız Özbek diye ayırdığı içi hepsi içinde faklı bir millet olduğunu, dışında ise rus asimilesinde olduğunu söylemek zor olmaz. Hepsi Türk aslında. Rus dediğin halk doğu slav halkı; geçmişte yüzlerce yıl Avrupa'nın doğusundaki ovalarda göç ederek yaşayan bir halk. Sibirya ile, Orta Asya ile uzaktan yakından alakası yok Rusların (Bu bölgedeki varlıkları birkaç yüzyıl öncesine dayanıyor). Ne zaman ki Orta Asya üzerinde güçlendiler. oradaki Türk halkları üzerinde "Böl ve yönet" politikası uyguladılar, asimile ettiler, benliklerini unutturdular.

Son düzenleme:
Çünkü; kendi benliklerini unutmuşlar, sizi ilk hangi ülke tanıdı ve ana diliniz nedir gibi soru sorduklarında, cevapları genelde "Rus" oluyor
Gidip gördün mü? Ben çoğunluğun Rusçu olduğuna dair bir belge görmedim. Bir kesim var tabii ki, nasıl burada "Türkiyeli" ya da "Arapçı" kesim olduğu gibi.
kendi nimetlerinden faydalanmak için bile Rusya'dan izin istiyorlar. En basitinden; petrol, altın ve maden çıkartırken ve Rusya bunlardan komisyon alıyor.
Evet, o siyasete giriyor. Kazakistan, Rusya'nın köpeği; siyasiler kendi cebini doldurma peşinde. Türkler her yerde aynı...

Gidip gördün mü? Ben çoğunluğun rusçu olduğuna dair bir belge görmedim. Bir kesim var tabii ki, nasıl burada "türkiyeli" ya da "arapçı" kesim olduğu gibi.

Yazdım ki "konuya eklemeyi unuttum. Babamla Kazakistan'a gittik geçen sene. Oradaki memurlar aralarında Rusça konuşarak demiş ki "Türk pasaportları var sorguya çekin (bu arada sorgu 1 saat sürdü) ardından bütün her şeyin sorumluluğunu üstüne aldıkları bir kağıt verin imzalayıp geçsinler" (babam Rusça biliyor).".

Milletten bahsediyordum.
Kazakistan, Rusya'nın köpeği; siyasiler kendi cebini doldurma peşinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…