KB4517245 ile Windows 10 1909 Sürümüne Geçiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Becerdim sanırım.

Ekran Alıntısı.PNG

Anlatılanlara göre güncellemenin birkaç performans iyileştirmesi getirdiği söyleniyor. Bazı sistemlerde pil ömründe iyileşme ve CPU kaynaklarının daha iyi programlanması gibi iyileştirmeler görülecekmiş. Microsoft, “belirli işlemcilere sahip bilgisayarlar için genel batarya ömrü ve güç verimliliği geliştirmeleri yaptığını” söylüyor. Çok çekirdekli sistemlerde daha iyi performans ve yükü çekirdekler arasında daha adil şekilde dağıtan bir rotasyon politikası uyguladıklarını söylüyorlar. Son olarak, dijital inking özellikli bilgisayarlar daha duyarlı çizim için daha düşük gecikme süresi görecekmiş. Diğer gelen özellikler ise şöyle;

• Dosya gezgininde çevrim içi arama,
  • Kilit erkarnında çalışabilen ses yardımcıları, (Örnek: Alexa)
  • Görev çubuğundan takvim etkinliği oluşturma,
  • Bildirim yönetimi iyileştirmeleri ve birkaç küçük değişiklikler.

Son düzenleyen: Moderatör:
MDL'de biraz dolaşınca Windows 10 sürüm 1909'un bütün özelliklerinin zaten 1903'e eklendiğini ve bunun sadece ufak bir yama ile devreye sokulabileceğini öğrendim.

Ben şu anda Insider Preview kullandığımdan deneyemiyorum ama denemek isteyenler için paylaşıyorum. Windows 10 sürüm 1909 hazır. 1903 kullananların geçmek için aşağıdaki yamayı yükleyip bilgisayarlarını yeniden başlatmaları yeterli.

Yükleme:
  • İnen dosyayı C sürücüsüne kopyalayın. Adını windows10-kb4517245-x64.cab yapın.
  • Komut satırını Yönetici olarak çalıştırıp şu komutu girin: dism /online /add-package /packagepath:"C:\windows10-kb4517245-x64.cab
  • Komut çalışmazsa ilk adımı yapamadınız demektir, resmi çıkışı bekleyin, yeterince tecrübeniz yok.
Eki Görüntüle 445279
Yukleme adimlarinin ikincisinde komutun en sonunda " isareti olacak. Kopyala - yapistircilar bu haliyle calistiramaz. Duzeltirseniz iyi olur.

1903'ün son sürümü ile çok bir fark göremedim.
Bildirim panelinin sağ üstüne "Manage Notifications" butonu eklenmiş (Çevrilmemiş şekilde duruyordu.).
winver içinde 1909 yazması dışında bir şey katmıyor.
-
Ayrıca Windows Update bölümünden Güncellemeleri Kontrol ettiğimde;
ss.jpg

(SS bana ait değil ama bire bir aynı hata)
bununla karşılaştım. Bir sorun yarattığı yok ama benim gibi takıntılı birisi için "hata var", "bir şeyler yolunda değil" gibi yazılar baya rahatsız ediyor. Durum böyle olunca Denetim Masası üzerinden güncellemeyi kaldırdım.

1903'ün son sürümü ile çok bir fark göremedim.
Bildirim panelinin sağ üstüne "Manage Notifications" butonu eklenmiş (Çevrilmemiş şekilde duruyordu. ).
Winver içinde 1909 yazması dışında bir şey katmıyor.
-
Ayrıca Windows Update bölümünden Güncellemeleri Kontrol ettiğimde; Eki Görüntüle 445302
(SS bana ait değil ama bire bir aynı hata)
Bununla karşılaştım. Bir sorun yarattığı yok ama benim gibi takıntılı birisi için "hata var", "bir şeyler yolunda değil" gibi yazılar bayağı rahatsız ediyor. Durum böyle olunca Denetim Masası üzerinden güncellemeyi kaldırdım.
Ben de bir performans kaybı hissettim. Google açılma hızı örneğin yavaşladı ve CS GO da geç açılır oldu 1-2 saniye nasıl kaldırdın söyler misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
@The Anorak O tarz bir görsel hata ile karşılaşmadım. Belki Windows 10 1903 tüm güncellemeleri yapmadığından öyle bir hata görmüş olabilirsin.

@korayy1903 İlk olarak Sistem > Depolama geçici dosyaları kaldırın. Sonrasında Windows+R tuşu ile çalıştırı açın. Şu dosyaların ''temp, %temp%, prefetch'' içeriğini silin. Sistemi yeniden başlatın.
Eğer halen performans sorunu yaşıyorsan aşağıdaki resimler de gösterilen yöntemleri uygulayarak güncellemeyi kaldırın.
Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png
Benim sistemim de tam tersi dosyalar ve ayarlar menüsün de her zaman yavaş açılan sekmeler, daha hızlı açılmaya başladı.

Son düzenleme:
Temiz bir şekilde 1909'a güncellemeyi başardım lakin update herkese açık hale geldiğinde ne olacak? Updater tekrardan yüklemeye kalkmasın?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı