Çözüldü KC3000 75 dereceyi görmesi normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

430518

Hectopat
3500 MB/s hız alıyorum. Test yaptığımda en fazla 75 dereceyi gördü. Normal midir? Oyunlarda nasıl oluyor hiç denemedim. Boşta 44 derecelerde takılıyor.

Çözüm
PCI-e 4.0 SSD'ler genel olarak yüksek sıcaklıklara ulaşıyorlar. Mesela PCI-e 5.0 SSD'lerde bu yüzden sıvı soğutma görebiliyoruz.

Tabii kasa içi hava sirkülasyonu da etkili oluyor. 75 derece M.2 SSD için düşük bir değer değil, thermal throttle yaşayabilirsin. Bu da performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Dilersen soğutucu alabilirsin. 150-200 liraya iş görecek soğutucular var.
PCI-e 4.0 SSD'ler genel olarak yüksek sıcaklıklara ulaşıyorlar. Mesela PCI-e 5.0 SSD'lerde bu yüzden sıvı soğutma görebiliyoruz.

Tabii kasa içi hava sirkülasyonu da etkili oluyor. 75 derece M.2 SSD için düşük bir değer değil, thermal throttle yaşayabilirsin. Bu da performansını olumsuz yönde etkileyebilir. Dilersen soğutucu alabilirsin. 150-200 liraya iş görecek soğutucular var.

Çözüm

Hocam kasanın hava sirkülasyonunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Mesh kasada önde 3, egzoz fan kısmında 1 tane olmak üzere toplam 4 tane fan var ve kasanın çoğu yeri delikli. Ekran kartı ve işlemci oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor. Soğutucuyu SSD'yi çıkarmadan takabilir miyim?

Hocam kasanın hava sirkülasyonunda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Mesh kasada önde 3, egzoz fan kısmında 1 tane olmak üzere toplam 4 tane fan var ve kasanın çoğu yeri delikli. Ekran kartı ve işlemci oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor. Soğutucuyu SSD'yi çıkarmadan takabilir miyim?

Hayır SSD soğutucunun içine takılıyor, SSD'yi çıkarıp soğutucuya takmanız onu da kasaya tekrar takmanız gerekir.

Hayır SSD soğutucunun içine takılıyor, SSD'yi çıkarıp soğutucuya takmanız onu da kasaya tekrar takmanız gerekir.

Peki hocam maksimum 400 ₺ olacak şekilde SSD için soğutucu önerir misiniz?

Şu tercih edilebilir, 200 TL:

Hocam N11 olmasa iyi olur. Bu arada Witcher 3 oyununda denedim ve sıcaklıklara baktım, 50 derecenin üstüne çıkmıyor. Sadece yaptığım testte 75 derece oluyor. Yine de almama gerek var mı hocam? Çünkü eğer soğutucu alırsam bir daha bilgisayarcıya götürmem gerekecek.

Şu tercih edilebilir, 200 TL:

Hocam bu SSD soğutucunun ekran kartına temas edip etmeyeceğini nereden anlayacağım?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı