KDE kurduktan sonra disk bölünmesi

Hocam birçok terimi bilmiyormuş. Archinstall'da swap seçeneği aktif olarak geliyor. Ne olduğunu anlamayıp açı bırakmış olabilir.

@Efe1674 eğer sisteminiz yeni ise 1 bölüm de bilgisayarınızı başlatmak için ayrılmış olabilir, örnek:

sda
|__sda1 (EFI bölümü, bilgisayarınızı başlatmak için ayrılmış bölüm)
|__sda2 (Root/Home bölümü)
|__sda3 (Swap bölümü)

Ya da şöyle olabilir:

sda
|__sda2 (Root bölümü)
|__sda3 (Home bölümü)

RAM'iniz kaç GB?4
4gb ram var

Hocam birçok terimi bilmiyormuş. Archinstall'da swap seçeneği aktif olarak geliyor. Ne olduğunu anlamayıp açık bırakmış olabilir.

@Efe1674 eğer sisteminiz UEFI ise 1 bölüm de bilgisayarınızı başlatmak için ayrılmış olabilir, örnek:

Sda.
|__sda2 (Root/Home bölümü)
|__sda3 (swap bölümü)

Ya da şöyle olabilir:

Sda.
|__sda2 (root bölümü)
|__sda3 (Home bölümü)

RAM'iniz kaç GB?

Scripte manuel olarak da disk bölümleyebiliyorum ama anlamıyorum nasıl yapacağımı size fotoğraf atsam yardımcı olur musunuz?

Açık kalsın. Hazırda bekleme seçeneğini de aktif edin. Ne olduğunu anlamadıysanız sıkıntı yok, kurarken soracak. Kolay gelsin.

Scripte manuel olarak da disk bölümleyebiliyorum ama anlamıyorum nasıl yapacağımı size fotoğraf atsam yardımcı olur musunuz?

Otomatik ayarlasın archinstall. Gerek yok kendiniz ayarlamaya. Swap seçeneğini aktif hale getirip kurun. Archinstall 5 GB Swap alanı ayırıyor.

Açık kalsın. Hazırda bekleme seçeneğini de aktif edin. Ne olduğunu anlamadıysanız sıkıntı yok, kurarken soracak. Kolay gelsin.

Otomatik ayarlasın archinstall. Gerek yok kendiniz ayarlamaya. Swap seçeneğini aktif hale getirip kurun. Archinstall 5 GB Swap alanı ayırıyor.

Home kısmında no kısmını işaretledim başka bir şey yapmama gerek var mı?

Swap açık kalsın. Sonrasında diğer ayarlarınızı yapıp kurun.
Başladım kurmaya sonucu yazacağım

3D78582C-E874-4F12-9B5C-9D7582C04E76.jpeg

Burada ne yapayım ?

Son düzenleme:
67A84051-0A72-4753-A9BA-940B735B5247.jpeg

Teşekkürler sorun çözüldü.

Bir de KDE'nin kendi mağazası var ama buradan uygulama indirilmesi tavsiye edilmiyormuş. Başka hangi şekil uygulama indirebilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı