KDE Neon "The installer failed to create partition on disk" hatası

Melbourne

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2020
Mesajlar
101
Selamlar, yaklaşık üç ay Linux Mint kullandıktan sonra KDE Neon'a geçmeye karar verdim. OS uninstaller ile Linux Mint'i kaldırdım. Kurulumda disk bölümünü de geçtikten sonra her defasında resimdeki hata ile karşılaşıyorum. Bundan önceki denememde ise 500 GB'lık diskimin hepsini Windows'un "C" bölümüne genişlettikten sonra KDE kurulumunda Windows'un yanına kur seçeneğini denedim. Bu seferde disk bölünürken kurulumda yaklaşık bir saat sonra yine hata aldım. Nasıl kuracağımı çözemedim.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20201204_181207.png
    Screenshot_20201204_181207.png
    174,1 KB · Görüntüleme: 54
@Dengesiz Kokarca yanlış yapıyor da olabilirim. 25 GB'lık "root" bölümü, 8 GB'lık "swap" ve geri kalan bölümü "Home" olarak yapılandırdım. Mint kurarken böyle yapmıştım diye hatırlıyorum.
"/home" veya "/root" yaptığınız bölümü "/" yapmalısınız. Sadece "/root" ve "/home" ile sistem çalışmaz ki. Ya da deneyimli bir kullanıcı değilseniz ayrı bir "/root" bile yapmayın. Bütün klasörleri "/" olarak bir bölüme bağlayın ve isteğe bağlı olarak swap oluşturun.

Bu arada "root" bölümü derken bağlama noktasını "/root" yaptınız anladım, doğru mu anladım?
 
Gördüğüm kadarıyla KDE Neon Calamares kurucu kullanıyor.
Windows'un yanına kur seçeneğiyle kurmayın, Canlı oturumda Gparted veya disk aracı ile istediğiniz boyutta ve ext4 formatında bir bölüm oluşturun ve eğri / çizgiyi belirleyerek kurulumu oraya yapın.

Kurulum başarılı geçtikten sonra kurulu ortamda daha sonra swap oluşturabilirsiniz.

Ayrıca buradaki videonun 4 dakika sonrasındaki kuruluma bakarak yapabilirsiniz.
 
Disk MBR ise, aynı mantıksal bölümde 4'ten fazla disk bölümü oluşturulmaya çalışılıyor olabilir. Aşağıdaki komutun çıktısını paylaşın.

Kod:
sudo parted -l
 

Yeni konular

Geri
Yukarı