Çözüldü KDE Plasma (Wayland) listeden silindi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

WeFunk

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selam,
Debian'a kurmuş olduğum masaüstü dağıtımları açılış sayfası listesinde daha önceden KDE Plasma (Wayland) seçeneği vardı. Birkaç de kurup kaldırdım ve daha sonra Wayland olan gitti, sadece X11 versiyonu kaldı. Trinity kurduktan sonra sorun yaşadım, Trinity, KDE'nin çatalıymış, oradan bir çakışma olabilir. Nasıl geri getirebilirim? Teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet hocam, geçen sürücülerini yükledim, acaba ondan mı oldu?
Evet, o yapar. /usr/lib/udev/rules.d/61-gdm.rules dosyasını sil ve bilgisayarı yeniden başlat. GDM3 güncellenene kadar bu dosya bir daha oluşmaz. Yeniden Wayland kullanabilirsin bilgisayarında.

Wayland hala birçok platformda sorunlu çalışıyor. Bu dosyanın içinde Wayland'ı belli durumlarda devre dışı bırakan kurallar var. Sanal makinedeyken veya NVIDIA GPU eski sürücü algılanırsa devre dışı bırakır, Wayland kullanamazsın. Bu dosyayı silmek bütün bu kuralları siler. Güvenlidir, sorun çıkmaz.
İlgili dizini silmek için kök yetkisi almış olmanız gerekli.
Üstad, terminalden rootla girdim, sildim. Şimdi oldu, valla süpersiniz, çok ama çok teşekkür ederim. Şuan KDE Plasma Wayland'den girdim hatta, foto aşağıda. Ttüm DE'ler var, artık distro hopping yapmıyorum, DE'ler arasında geziyom

Allah belanı vermesin. Resmi desteği kestiler sandım, ödüm koptu konuya girerken.
Wayland ile X11 arasında bayağı hız farkı var, yardırıyor resmen. Wayland ile oturum açınca ışık hızına geçmiş gibi hissediyorum.

Son düzenleme:
Masaüstlerini birbiri üstüne kurmuşsun, ortalık Çarşamba pazarına dönmüş.
Bu şekilde tüm masaüstlerini birbiri üzerine kurunca temalarda ciddi sorunların oluyordur. Mesela Gnome, Budgie ve Cinnamon temaları birbirini bozar. Birinde yaptığın tema ayarı, diğer masaüstü ortamını etkiler.
Birden fazla masaüstü kurulumu pek tavsiye edilmez, ama illa kullanacaksan her masaüstü için farkıl bir kullanıcı adı kullan. Böylece masaüstü temaları birbirlerini bozmaz. Gerçi bu sefer de /home klasörü çok yer kaplamaya başlar...

KDE Plasma, Budgie'nin temalarını bozdu, aynen ama sonra düzelttim, şuan birbirlerine mesafeli, saygı ve sevgi içinde devam ediyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…