Kedi aşırı tüy döküyor ve halsiz gibi

1 ay önce yaptım mama değişikliği daha kaliteli olarak varsayılana geçiş yapmıştım. Aşıları tam. İlgiyi de hep veriyorum. Kendisi gelir zaten yanıma hep.
Hangi mamaya geçtiniz acaba? Bildiğiniz üzere British aslında bir tür değil tamamen üretilmiş bir yeni cins, hastalıkları çok olan bir cins hem de. Mama kediye uygun olmayabilir, normal değil bu durum.

Konu sahibine öncelikle geçmiş olsun diyorum, evladınız mevsim değişikliği, bir takım vitamin eksiklikleri ve stresli bir durum yaşadıysa bu durumdan bu halde olabilir. İlk iş veterinere götürüp sizinde vitamin takviyesi macunu vermenizi öneririm.
British kediler anne british baba scottish şeklinde, scottish straight olarak veyahut 4 5 nesil sadece britishx british eşleşmesiyle orataya çıkan kedilerdir.
Üstteki arkadaşın dediği gibi sorun yaşama ihtimali olanlar, yanlış eşleştirme ve bozuk genetikli scottish cinslerinde daha sık görülmesine rağmen tamamen sağlıklı yaşayan scottish kedilerde mevcuttur. Scottish x Scottish eşleştirmesi yüzde 90 sorunlu yavru meydana getirir mesela.
Eklem rahatsızlığının ilk belirtisi olarak scottish kedinin kulakları kıvrılır ilk olarak,. Fakat kardeşlerinin hepsi scottish olup kendisi british (aslında scottish straight) olan kedi genetik bozukluktan en az etkilenen olacaktır.
Ve üretim sınıfı kediler olduğu için tabii ki de tekirler gibi sağlam bünyeli olmayacaklardır fakat bu demek değildir ki tüm britishler hastalıklıdır.
1 yasındaki british kızımın 3 yaşındaki norveç kırması tekir kızımdan hal enerji olarak ondan eksik kalır yanı yok güreşiyorlar habire :)

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Şöyle cevaplayım sorularınızı ( @mertlev @snageX ) Vitamin olarak günlük nohut tanesi cıvarlarında GimCat Malt-Soft Paste Extra veriyorum. Stesli bir durum olarak yakın zamanda evi değişti ama eski evine geldi zaten alışkın olduğu ev belki bu mu etkilemiştir bilemiyorum ama 1 haftayi geçti eve geleli çok keyifliydi sadece dün tam gün nerdeyse kıpırdamadan uyudu ve halsiz gibiydi bugün daha iyi geziyor ve de ilk defa bu kadar çok tüy döküyor sanırım. Tüy dökmesi mevsim geçişinden olabilir belki de. Mama olarak da 1 aya yakın süre oldu sanırım Whiskas'dan, Hills'e geçtim.

Kedi aslında ablamın ablam görevde olduğu için ben bakıyorum ve pek bilgi birikimim yok. Eğer Britishler için kesinlike şu mama kullanılmalı şu vitamin kullanılmalı şu yapılmalı denilen bir durum varsa söyleyebilirsiniz.

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Şöyle cevaplayım sorularınızı ( @mertlev @snageX ) vitamin olarak günlük nohut tanesi cıvarlarında gimcat malt-soft paste extra veriyorum. Stesli bir durum olarak yakın zamanda evi değişti ama eski evine geldi zaten alışkın olduğu ev belki bu mu etkilemiştir bilemiyorum ama 1 haftayi geçti eve geleli çok keyifliydi sadece dün tam gün neredeyse kıpırdamadan uyudu ve halsiz gibiydi bugün daha iyi geziyor ve de ilk defa bu kadar çok tüy döküyor sanırım. Tüy dökmesi mevsim geçişinden olabilir belki de. Mama olarak da 1 aya yakın süre oldu sanırım Whiskas'dan, Hills'e geçtim.

Kedi aslında ablamın ablam görevde olduğu için ben bakıyorum ve pek bilgi birikimim yok. Eğer britishler için kesinlike şu mama kullanılmalı şu vitamin kullanılmalı şu yapılmalı denilen bir durum varsa söyleyebilirsiniz.

5 yaşında dişi scotish fold besliyorum. Yavru iken sahiplendim. N&d marka mama kullanıyorum. Eşek sıpası gündüzleri uyuyor geceleri patır patır koşturuyor evin içinde. Enerjisini atsın diye tasma ile sahile götürmeye başlayacağım o derece. N&d'ye geçtikten sonra tüyleri sağlamlaştı ve sıkılaştı. Eskiden havaya uçan tüyler yüzünden evden çıkmadan önce kıyafetimden tüy toplardım artık öyle bir sorunum kalmadı.
5 yıldır birlikteyiz ve en fazla fark gördüğüm mama bu markadır. Daha önce verdiğim mamalar yüzünden pişmanım. Keşke daha önce öğrenseymişim.
Siz hangi marka mama kullanıyorsunuz?

@TheEmrys7 british kediler zaten ömrü hayatlarında sürekli ağrılar ile yaşayan bir kedi cinsi. Veteriner kontrolüne getirip tedavisini yaptırın gerekeni size söyleyecektir.

Evet veterinere götürüp kontrol ettirmek şart. Yaşı geldiğinde röntgen ile eklemlerine ve kemiklerine bakıp söz ettiğiniz hastalığın olup olmadığını söylüyorlar. Ben 5 yıldır birlikteyim. 1 yaşında kontrol ettirdim herhangi bir sorun çıkmadı. Duyarlı olmak gerekli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı