Kedi bakmak zor mudur?

Levair

Hectopat
Kedileri çok severim, özellikle scottish veya direkt yavru kediler fakat annemgil almama izin vermiyor, neden diyorum onlarda bana bakamayacağımı söylüyor, sorun ne deyince verdikleri cevap şunlar

-Lavabosunu kuma yapmaz etraf batar ve temizleyemezsin,
-O kirli kum etrafa koku yayar
-Lavabosunu yaptığı kumdan çıkarken kum üstüne yapışır sonra o etrafı pisletir
-Çok tüy döker
-çarşaf, kanepe gibi şeyleri tırmalar mahveder

Kedisi olan veya bu konularda bilgili olan birisi bana yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kirli kum koku yayar: ayrı bir yer yaparsanız sorun olmaz.
Kum yapışması totişinde çok tüy varsa olur, biz kesiyoruz sorun yok.
Tüy yaz aylarında döker bakımını yaparsanız, tararsanız yine sorun olmaz.
Tırmalama tahtası alıp ona alıştırırdanız yine sorun olmaz.

Ek bilgi:scottish gibi kulağı kıvrık cinsler doğumundan ölümüne eklem ağrısı çekerler sırf gözünüze şirin gözükücek diye tatlı kedilerimizin canını yakmayalım, almayalım ve üretimini durduralım. Ha vicdanınız dayanırsa ona birşey diyemem.

Kedileri çok severim, özellikle scottish veya direkt yavru kediler fakat annemgil almama izin vermiyor, neden diyorum onlarda bana bakamayacağımı söylüyor, sorun ne deyince verdikleri cevap şunlar

-O kirli kum etrafa koku yayar
-Lavabosunu yaptığı kumdan çıkarken kum üstüne yapışır sonra o etrafı pisletir
-Çok tüy döker
-çarşaf, kanepe gibi şeyleri tırmalar mahveder

Tuvaletini her zaman kuma yapar.
İshal veya kabız olmadıkça genelde çok koku olmaz. Kokulu kumlar daha da azaltır.
Eğer ishalse kum üstüne yapışıp pisletebilir.
Evet çok tüy döküyor.
Kedi tırmığı alınca onlara sarkmıyor.

Fakat kediyi o kadar çok seviyorsunuz ki bunlar gözünüze gelmiyor. Onu kendi evladınız gibi seviyorsunuz insan kendi bebeğinin tuvaletinden tiksinir mi aynı o olay. Benim annem de hiç sevmezdi böyle şeyleri eve geldikten sonra çok bağlanık ona :)

Kedileri çok severim, özellikle scottish veya direkt yavru kediler fakat annemgil almama izin vermiyor, neden diyorum onlarda bana bakamayacağımı söylüyor, sorun ne deyince verdikleri cevap şunlar.

-o kirli kum etrafa koku yayar.
-Lavabosunu yaptığı kumdan çıkarken kum üstüne yapışır sonra o etrafı pisletir.
-Çok tüy döker.
-Çarşaf, kanepe gibi şeyleri tırmalar mahveder.

Öncelikle. Küçükken kablo vesaire bırakmayacak, büyüyünce düzelir. Evet belli dönemlerde çok tüy dökerler tüylü cins olmasa bile. Hatta strese bile girse fazlasıyla döker.

Çarşaf değil de koltukları istesen de istemezsende tırmalayacak hatta kızdırdığında bile inadına tırmaladığı olur.

Kumu sürekli temizlemeniz lazım cidden koku bayıltacak kadar oluyor. Sürekli temizleyeceksiniz.

Kumdan çıkınca evet evde başka yerlerde bile kum olduğu oluyor, batırıyor her yeri.

Kumunu temizlemezseniz evin ortasına bile sıçar! Bazen işer hatta kıyafetleriniz yumuşak olduğu için direk komple sepete veya kirlilere hatta dolabınıza bile işer. Uğraşırsınız. Bunu göz önünde bulundurun.

Ayrıca bazıları suyu bile ya elinizle içirecek ya da musdluktan içecek. Veya su pınarı alacaksınız.

3 ayda bir içdış parazit. 1 yılda bir de karma ve... İsmini unuttuğum bir şeyde yapılıyor. Extra para demek. Aşı olanlar az buz değil.

Kirli kum koku yayar: Ayrı bir yer yaparsanız sorun olmaz.
Kum yapışması totişinde çok tüy varsa olur, biz kesiyoruz sorun yok.
Tüy yaz aylarında döker bakımını yaparsanız, tararsanız yine sorun olmaz.
Tırmalama tahtası alıp ona alıştırırdanız yine sorun olmaz.

Ek bilgi: Scottish gibi kulağı kıvrık cinsler doğumundan ölümüne eklem ağrısı çekerler sırf gözünüze şirin gözükücek diye tatlı kedilerimizin canını yakmayalım, almayalım ve üretimini durduralım. Ha vicdanınız dayanırsa ona bir şey diyemem.

@KaanGvn hocam neden düşüne emojisi attınız? Ben aksi bir şey göremedim?

Son düzenleme:
  • Tuvaletini kuma yapar, alışması çok kolay. Kum kolay erişebileceği bir yerde ve yeterli büyüklükte/derinlikte vs olduktan sonra sorun olmaz.
  • Kedi kum kabından çıkarken etrafa kum saçabilir ama altına 1 tane paspas alıp bu sorunu kökten çözebiliyorsun. Bunun için paspaslar var delikli zaten.
  • Kumu düzenli temizlediğin sürece ve doğru düzgün topaklanan bir kum kullandığın sürece koku sorun olmaz.
  • Mevsimsel olarak Tüy dökebilir ama bunu da 2-3 günde bir kediyi tarayarak ve dökülen yerleri tüy toplayan rulolarla silerek çözersin rahatlıkla. Bu da sorun değil yani.
  • Tırmalama olayı biraz kediye bağlı. Kimisi koltuklara vs hiç dokunmuyor kimisi anasını ağlatıyor. Küçükken alışırsa tırmalama tahtasına belki çözüm olabilir ama uzun vadede canı isterse gidip tırmalayacak o koltuğu. Bazı yeni koltuklarda farklı bir kumaş türü kullanılıyor kelebek mobilyada mesela pati dostu diye geçiyor. Bizim yeni koltuklar bu kumaştan ve gerçekten de tırmalamıyor kediler yeni koltukları. Açıkçası bu tarz iddialara ben pek inanmazdım ama alıp gördükten sonra inandım yani. 3 kedi var evde şu an ve bu koltukları tırmalamıyorlar yani.
-Para verip cins kedi vs alma bir hevesle. Hem bakması daha zor hem de yavru kedi dolu dışarıda zaten.

Öncelikle. Küçükken kablo vesaire bırakmayacak, büyüyünce düzelir. Evet belli dönemlerde çok tüy dökerler tüylü cins olmasa bile. Hatta strese bile girse fazlasıyla döker.

Çarşaf değil de koltukları istesen de istemezsende tırmalayacak hatta kızdırdığında bile inadına tırmaladığı olur.

Kumu sürekli temizlemeniz lazım cidden koku bayıltacak kadar oluyor. Sürekli temizleyeceksiniz.

Kumdan çıkınca evet evde başka yerlerde bile kum olduğu oluyor, batırıyor her yeri.

Kumunu temizlemezseniz evin ortasına bile sıçar! Bazen işer hatta kıyafetleriniz yumuşak olduğu için direk komple sepete veya kirlilere hatta dolabınıza bile işer. Uğraşırsınız. Bunu göz önünde bulundurun.

Ayrıca bazıları suyu bile ya elinizle içirecek ya da musdluktan içecek. Veya su pınarı alacaksınız.

3 ayda bir içdış parazit. 1 yılda bir de karma ve... İsmini unuttuğum bir şeyde yapılıyor. Extra para demek. Aşı olanlar az buz değil.

@KaanGvn hocam neden düşüne emojisi attınız? Ben aksi bir şey göremedim?

Koku konusunda katılmıyorum, koku abartılı değil.

Koku konusunda katılmıyorum, koku abartılı değil.

Dediğim şey her zaman için olan bir şey değil. Kediye göre ve kedinin ne yediğine göre bile değişen bir şey. Kedi kötü bir şey yediyse yarım saat bile dursa öyle fazlasıyla koktuğu oluyor. Her tuvaletini yaptığında kokuyor diye bir şey demedim. Sürekli temizlemeniz gerekten her zaman olarak algıladınız büyük ihtimal. Haliyle kedi tuvaletini yapınca bekletecek değil. Kedide bu sefer dolu olduğunu görünce iğrenir yeri kirletir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı