Kedi dişi kaç aylıkken fırçalanır?

Fırçalamaya başlarsan hep fırçalamak zorunda kalacaksın çünkü diş minesi değişecek. Kedilerimin dişini hiçbir zaman fırçalamadım ve sağlıklılar. Diş fırçalamak yerine ağız bakım mamaları var yutulabilen mama gibi değil tam olarak arada 2 ayda bir falan onlardan ver.
 
Eğer kediniz yavruysa onu küçüklükten itibaren diş fırçalamaya alıştırmanız faydanıza olur. Bu şekilde kediniz işleme alışır ve ileriki yaşlarda diş fırçalarken sıkıntı yaşamazsınız.
 
Fırçalanmamalı. Köpek değil bunlar.
Bazı türler sürekli fırçalanma gereği duyuyorlar. İsteğe bağlı fırçalanması ama bir defa fırçalarsa o kedinin ömrü boyunca ona ağız bakımı yapmak zorunda kalacak diş minesi hassaslaştığı için.
 
Kedim 2 aylık, dişini kaç aylıkken fırçalamalıyım ve haftada kaç defa fırçalanmalı?
Kedim 2 yaşında ve 2 aylıktan beri benle. Dişini fırçalamana gerek yok. Kuru mama kullanmaya özen göster yaş mama vermekte abartıya kaçma sorun olmaz çok istersen arada takviye mamalar oluyor vitaminli falan onlardan verebilirsin genel sağlığı için
 
Ek olarak belirtmem gerek kedinizin dişini 1 buçuk yaşından itibaren falan fırçalamaya başlayın yoksa ağzı yara olur ve dişlerinde kaymaya sebep olabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı