Kedi evde yalnız kalıyor

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İster istemez bir kedi sahiplendik. Kedi önceki evinde bahçe katında yaşıyordu balkondan çıkıp gezip eve dönüyordu. Annem evde yok, ben ise sabah 6-7 gibi evden çıkıp en iyi ihtimalle akşam 9.30 da eve dönüyorum. Biraz ilgilenebiliyorum ama kedimiz evde fazla yalnız kalıyor gibi hissediyorum. Normalde başka bir kedi sahiplenme fikrine sıcak değildim ama kedimiz yalnız kalmaması için mantıklı bir çözüm olur mu? Evde yokken sıkılmaması için önerebileceğiniz oyuncak veya yüksek platformlar var mı?

İster istemez bir kedi sahiplendik. Kedi önceki evinde bahçe katında yaşıyordu balkondan çıkıp gezip eve dönüyordu. Annem evde yok, ben ise sabah 6-7 gibi evden çıkıp en iyi ihtimalle akşam 9.30 da eve dönüyorum. Biraz ilgilenebiliyorum ama kedimiz evde fazla yalnız kalıyor gibi hissediyorum. Normalde başka bir kedi sahiplenme fikrine sıcak değildim ama kedimiz yalnız kalmaması için mantıklı bir çözüm olur mu? Evde yokken sıkılmaması için önerebileceğiniz oyuncak veya yüksek platformlar var mı?
Oyuncak top olabilir, kedi tüneli var içine girip çıkıyor vs, duvara asmalı oyuncaklar var. Bizde kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz ama evdeki herkesin çalıştığı için bir türlü alıp almama konusunda kararsızız.

Oyuncak top olabilir, kedi tüneli var içine girip çıkıyor vs, duvara asmalı oyuncaklar var. Bizde kedi sahiplenmeyi düşünüyoruz ama evdeki herkesin çalıştığı için bir türlü alıp almama konusunda kararsızız.
Hocam o da kısa vadeli, geçici bir çözüm olmaz mı? Bir iki oynar sıkılır hayvan diye düşünüyorum, doğru mu bilmiyorum da.
Bir de onları monte edecek, alacak vs. imkan olmayabiliyor.

Toplara fazla ilgisi yok, kedi tüneli aldık çok sevdi fakat evde ne kadar sık kullanıyor bilmiyoruz. Göğüs tasması aldım gezdirmeye alıştırmaya çalışıyorum ki akşamları daha keyifli vakit geçirsin. Şu an her türlü oyuncak ve platformu almaya açığım.

Hocam bence yapabileceğiniz en iyi şey üstteki hocamın da dediği gibi yanına bir tane arkadaş almak en azından beraber oynarlar.

Güncelleme: Kedimize bir arkadaş almaya karar verdik. 1.5-2 yaşında sokağa terk edilmiş ve şu an geçici yuvada olan bir dişi British shorthair sahipleneceğim. İki kediyi birbirine alıştırmak için verebileceğiniz tavsiyeler var mı?

İlk zamanlar ayrı odalarda tutun. Hırçın davranabiliyorlar. Yavaş yavaş birbirlerine alıştırın.
Nasıl mesela yeni gelen kediyi mecbur bir odada tutacağım bir süre. Eve gelirken kedi çantasından birbirlerini koklamalarına izin vermeli miyim? Zamanla nasıl birbirlerine alıştırabilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı