Kedi tarafından ısırıldığında ne yapılmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Özetle kedi tarafından ısırıldım.

Uzunca;

Köpeğimi mamalıyordum. Yanıma sokak kedisi geldi. Köpeğin tasına burnunu sokup durdu. Alıp köşeye bıraktım, yanına mama koydum umursamadı.

En son köpeğe saldırdı. Hayvanı yakaladım, döndü elimi ısırdı. Diğer elime aldım, yine ısırdı. Yuvarladım, iki elimi de ısırdı. Ben de fırlattım.

Sonuç olarak benim de ellerimde 7 delik var.

Ne yapmam lazım bilmiyorum. Kuduz anlamında. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ek olarak kanama durdu ve yaralarım yanmaya başladı. Fark eder mi bilmiyorum da bilginize sunayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen bir devlet hastanesinin acil bölümüne gidin ve kedi tarafından ısırıldığınızı belirterekten ısırılan tarafınızı gösterin. Kuduz ve tetanoz aşısı yapacaklardır, sokak kedisi olduğu için ne olduğu belirsiz. Hemen kuduz aşısını olmalısınız.

Uzunca;

Köpeğimi mamalıyordum. Yanıma sokak kedisi geldi. Köpeğin tasına burnunu sokup durdu. Alıp köşeye bıraktım, yanına mama koydum umursamadı.

En son köpeğe saldırdı. Hayvanı yakaladım, döndü elimi ısırdı. Diğer elime aldım, yine ısırdı. Yuvarladım, iki elimi de ısırdı. Ben de fırlattım.

Ek olarak kanama durdu ve yaralarım yanmaya başladı. Fark eder mi bilmiyorum da bilginize sunayım.
Hocam hemen hastaneye gitmelisiniz.

@EVANESCENCE, sanmıyorum. Sağlığın şakası olmaz. Şakasını yapıyorsa da kendi sorunu çünkü kuduz hastalığına yakalandıktan sonra tedavisi yok ve maksimum bir hafta içerisinde ölümle sonuçlanıyor.

@333365, ne bileyim. Ellerinde 7 delik olan, yarası şimdi yanmaya başlayan birisi burada asla konu açmakla uğraşmaz diye düşünüyorum. O kadar da mantıksız bir hareketi kimse yapmaz.

Eğer gerçekse, bu millet yakında kolu kopunca da ciddi ciddi burada konu açar.

Hastaneye gidip sonuç almak en mantıklısı bence.

Uzunca;

Veteriner varsa oraya da gidebilirsiniz, kuduz ihtimaline karşı ilk tespiti onlar yapar. Siz de ona göre gideceğiniz bölümden randevu alırsınız, hem de acili boşuna doldurmamış olursun.

@Nizel G, sağlık ocağına gitseniz de sizi devlet hastanesine yönlendirirler çünkü sağlık ocakları, kuduz aşısını yapamıyor. Kuduz aşısı olmanız gerek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı