Kedi tarafından ısırıldığında ne yapılmalı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Nizel G selam.
Sağlık ocaklarında kuduz aşısı bulunmaz. Devlet hastanelerinin acil bölümünde bulunur, gittiğinizde kedi tarafından ısırıldığınızı belirtirseniz hem kuduz, hem de TD Adult (Tetanos difteri aşısı) olursunuz.

Kedi yavruysa kuduzdan ziyade kedi tırmığı hastalığı da ön plana çıkabiliyor. Kuduz aşısı ve tetanos difterisi ile kedi hastalık taşısa bile, önleminizi almış oluyorsunuz. Geçmiş olsun.

Herkese teşekkür ederim. Hastaneye gidiyorum.
Rica ederiz, ilk müdahale olarak sabunlu suyla iyice yıkayıp, sonrasında kolonya veya dezenfektan ile dezenfekte edebilirdiniz. Bu tarz durumlarda aklınızda bulunsun.

Ek olarak normalde kuduz aşısının son dozu kedi takip edildiyse, ve hala hayattaysa yapılmaz. Fakat muhtemelen son dozu da olmanız gerekecektir.

Isırılma için hastaneye gidin.

@EVANESCENCE, sanmıyorum. Sağlığın şakası olmaz. Şakasını yapıyorsa da kendi sorunu çünkü kuduz hastalığına yakalandıktan sonra tedavisi yok ve maksimum bir hafta içerisinde ölümle sonuçlanıyor.
Tedavisi var, neredeyse dünyanın her yerinde mevcut ve çok ucuz, kuduz da inanılmaz yavaş ilerleyen bir hastalık. Virüs günde sadece 1 santimetre ilerler. Sırf kuluçka süresi bir haftadan başlar, bir yıla kadar sürer. Lütfen uydurmayalım.

Tedavi edilmediğindeyse ölüm oranı yüzde yüzdür.

Son düzenleyen: Moderatör:
@singlenerve, kuduza yakalandıktan sonra tedavisi yok diye belirtiyorum. Kuduz hastalığına yakalanmadan önce aşısını olabilirsiniz, tedavisi bu. Başka da tedavisi yok, kaynak gösterirseniz de incelemek isterim. Birilerine uydurmayın diye sallamaktan ziyade önce siz okuduğunuzu anlayın :)

Isırılma için hastaneye gidin.

Tedavisi var, neredeyse dünyanın her yerinde mevcut ve çok ucuz, kuduz da inanılmaz yavaş ilerleyen bir hastalık. Virüs günde sadece 1 santimetre ilerler. Sırf kuluçka süresi bir haftadan başlar, bir yıla kadar sürer. Lütfen uydurmayalım.

Tedavi edilmediğindeyse ölüm oranı yüzde yüzdür.

"Hastalığın akut dönemi tipik olarak 2-10 gün sonra biter. Kuduzun klinik belirtileri bir kez ortaya çıktıktan sonra, sadece destekleyici tedavi yapılabilir ve neredeyse her zaman ölümle sonuçlanır. Ölüm, belirtilerin başlamasıyla günler içerisinde gerçekleşir."

Kaynakça: https://www.seyahatsagligi.gov.tr/s...in başlamasıyla günler içerisinde gerçekleşir.

@singlenerve, kuduza yakalandıktan sonra tedavisi yok diye belirtiyorum. Kuduz hastalığına yakalanmadan önce aşısını olabilirsiniz, tedavisi bu. Başka da tedavisi yok, kaynak gösterirseniz de incelemek isterim. Birilerine uydurmayın diye sallamaktan ziyade önce siz okuduğunuzu anlayın :)
İnsanlarda kuduz aşısı ısırıldıktan sonra yapılıyor farkında mısınız bilmiyorum. Patojen vücuda girdikten sonrasına tedavi denir.

Treatment usually involves:
  • 2 or more doses of the rabies vaccine
  • a medicine called rabies immunoglobulin, a liquid given into the wound or by injection (this is only needed if you've not had the rabies vaccine before or have a weakened immune system)
If treated quickly, treatment is usually very effective at preventing rabies. Rabies cannot be treated if symptoms appear.

NHS

@OptimyX, insan sağlığını basite alıyorlar gerçekten. Şaka gibi. Arkadaş uydurma diyor, kaynak hiçbir şey yok. Madem, kuduz hastalığının tedavisi var. Kuduza yakalananların, neden kurtulma haberini göremiyoruz? Tedavisi yok çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı