Kedi Tırmalaması

Reddywich

Kilopat
Katılım
6 Eylül 2017
Mesajlar
2.300
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
Tekirdağ
Mahallede yavru bir kedi var. Kaç haftalıktır bilmiyorum ama aşısı falan yoktur. Onu biliyorum. Marketten geldiğimde gördüm ki -nasıl içeri girdi bilinmez- köpeğim duvarın köşesine kıstırmış kediye havlıyor, kedi de köpeğe tıslıyor. Kediyi götüreyim diye kucakladım ki omzuma çıkıp kaçayım derken kulağımı çizdi. Eve geldiğimde gördüm ki 1-1.5 mm derinlikte bildiğiniz kesmiş orayı. Hızla eve çıktım, kanı aldıktan sonra kolonya ile güzelce temizledim. Sonra tekrar kurulayıp antibiyotik krem sürdük.
Acaba doktora gitmem gerekir mi? Ciddi şeylere yol açar mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kediden insana bir çok mikrop bulaşabilir. Bunların en tehlikelileri Kuduz ve sonra tetanoz gelir.
Sonrasında kedi tırmığı hastalığı ve arkadaşın dediği gibi iltabi durumlar ve lokal enfeksiyon görülebilir. Kuduz haricinde hepsinin tedavisi vardır.
 
Buradaki üyelerin kedi aşkını anlamıyorum evcil olmayan sokak kedisini niye kucağına alıyorsun dua et gözünü çıkarmamış. Bazen gözükmeyen şey sonradan sıkıntı yaratabilir, gidip bir doktora göster baksın ilaç sürsün ve tahlil ver kafan rahat olsun.
 
Yarın sabah sağlık ocağına gidene kadar sakın ola bu geceliğine kendinizi stres altına sokmayın, aşırı kalın giyinmeyin, aşırı yemek yemeyin, bol derecede su tüketmeyin. Kendinizi kötü hissederseniz direk WC'ye gidip bol bir su eşliğinde yüzünüzü yıkayın. Amacım sizi korkutmak değil lakin bunlar gerçekleşen durumlar. Yarın olur olmaz direk sağlık ocağına gidin. Eğer ki ACİL'e gitmenizi söylerse doktor, hiç vakit kaybetmeden intikalinizi gerçekleştirin.
 
Kuduz ve tetanoz ihtimali düşük bile olsa bence doktora veya acil servise gitmelisiniz. İhtimal çok düşük bile olsa bunlar çok ciddi hastalıklar ve sağlık rahatlıkla riske atılabilecek kadar ucuz bir şey değil.
 
Bence korkacak birşey yok. kedi tırmalamasından çok nadir geçer,bendede oluyo,elimi kessem tetanoz olurmuyum hissi,çok ağır derin bi yara olmadığı surece bisey olmaz derim.
 
Bence korkacak birşey yok kedi tırmalamasından cok nadir gecer,bendede oluuo elimi kessem tetanoz olurmuyum hissi,çok ağır serin bi yara olmadığı surece bisey olmaz derim.
Başta derin olduğu için mikrop kapar korkusuyla bu kadar endişelenmiştim. Sonra acaba olur mu ki diye aklıma şüphe düştü kuduz vb. konusunda. Ondan böyle bir konu açtım. Sağolsunlar şu an daha çok heyecan yaptım :D Bu saatte doktora gitmem mümlün değil. Yarın sabahtan sağlıkocağına gideceğim bakalım. Umarım ciddi bir şey değildir.
 
Sağlık ocağı sizi kuduz merkezi ya da Acil servise yollayacak.
Hİç bir doktor risk almak istemez. Doğrudan aşı.
Kuduz aşısı sadece Devlet hastanelerine acil servisinde veya kuduz merkezlerinde yapılır.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı