Kedi tırmalayınca kuduz aşısı olmak gerekir mi?

505913

Hectopat
Arkadaşlar okul bahçesinde siyah, sarı ve beyaz renklerinde bir kedi vardı. Öğlen arası oynayayım dedim. Elimdeki yaprakla onu 2 ayak üstünde tutmaya çalıştım fakat kedi benden hızlı davranarak başparmağımı tırmaladı. İz çok milimetrik ve partisinin tamamı değil sadece 1 dişi değdi ama ben hala endişeliyim. Ailem korkmamam gerektiğini söylüyor. Yarın öğle arasında sağlık ocağına gideceğiz. Sormak istediğim birkaç soru daha var. Sağlık ocağında aşı yapılıyor mu? Aşı için çok mu geç kaldım? (Yaklaşık 12 saat oldu ama gittiğimizde 24 saate yakın olacak.) Ve eğer bir kişi kuduz olursa aşı işe yarar mı?
Not: Elimde karıncalanma olmadı, 2 kez kolanya sıktım. Ve yaklaşık 3 gündür hafif bir hastalık halindeyim (burun tıkanıklığı).

Arkadaşlar okul bahçesinde siyah, sarı ve beyaz renklerinde bir kedi vardı. Öğlen arası oynayayım dedim. Elimdeki yaprakla onu 2 ayak üstünde tutmaya çalıştım fakat kedi benden hızlı davranarak başparmağımı tırmaladı. İz çok milimetrik ve partisinin tamamı değil sadece 1 dişi değdi ama ben hala endişeliyim. Ailem korkmamam gerektiğini söylüyor. Yarın öğle arasında sağlık ocağına gideceğiz. Sormak istediğim birkaç soru daha var. Sağlık ocağında aşı yapılıyor mu? Aşı için çok mu geç kaldım? (yaklaşık 12 saat oldu ama gittiğimizde 24 saate yakın olacak.) Ve eğer bir kişi kuduz olursa aşı işe yarar mı?
Not: Elimde karıncalanma olmadı, 2 kez kolanya sıktım. Ve yaklaşık 3 gündür hafif bir hastalık halindeyim (burun tıkanıklığı).

Bir şey olacağını zannetmiyorum tabii ki sağlık ocağına gitmek mantıklı olur oksijenli su varsa iyi olabilir onun haricinde iyice sabunlayın bir de kolonya ile temizleyin.

Aynı şey benim de başıma geldi çok milimetrik iz vardı hastaneye gittim bundan bir şey olmaz deyip gönderdi.

Beni de tırmaladığında kedi sahibi bir arkadaşıma sormuştum. Tırnaklarından kuduz bulaşmadığını söylemişti. Sadece ısırınca oluyormuş.

Ayrıca kedide kuduz varsa hareketleri bir tuhaf oluyor zaten. Kuduz kedi görünce fark edersiniz. Hiperaktif gibiler.

Öyle durumlarda ilk yapmanız gereken tırmaladığı yeri diger el parmaklarinizla sıkmak ve az da olsa kan cikmasini sağlamak. Daha sonra Oksijenli veya Sabunlu su ile guzelce temizlemek. Daha sonra en yakın Aile Hekimine başvurmak. Ondan bir şey olmaz kafasıyla değil de ya bir şey olursa düşüncesiyle hareket ederseniz sağlığınız açısından daha faydalı olur.

Öyle durumlarda ilk yapmanız gereken tırmaladığı yeri diger el parmaklarinizla sıkmak ve az da olsa kan cikmasini sağlamak. Daha sonra oksijenli veya sabunlu su ile guzelce temizlemek. Daha sonra en yakın aile hekimine başvurmak. Ondan bir şey olmaz kafasıyla değil de ya bir şey olursa düşüncesiyle hareket ederseniz sağlığınız açısından daha faydalı olur.

Hocam bugün gideceğiz sağlık ocağına ama 26 saat falan geçmiş olacak. Çoktan vücuduma yayılmış mıdır? Veya semptom göstermeye başladıktan sonra aşı işe yarar mı?

Hocam bugün gideceğiz sağlık ocağına ama 26 saat falan geçmiş olacak. Çoktan vücuduma yayılmış mıdır? Veya semptom göstermeye başladıktan sonra aşı işe yarar mı?
Kediden bir şey olmamış olsa bile kendinizi hastalık hastası yapacaksınız. Rahat olun, hastaneye gidin, gerekeni söylerler veya yaparlar ve gönderirler sizi.

Kediden bir şey olmamış olsa bile kendinizi hastalık hastası yapacaksınız. Rahat olun, hastaneye gidin, gerekeni söylerler veya yaparlar ve gönderirler sizi.

Haklısınız hocam. Biraz fazla kafaya taktım. Sağlık ocağına gittik. Bize bir şey var veya yok diyemeyeceğini söyledi ve devlet hastanesine yönlendirdi. Bu akşam gideceğim.

Arkadaşlar tetanos ve kuduz aşılarının ilk dozlarını vuruldum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı