Kedileri Anlamak

Psikolojilerini anlamaya çalışmak kadar ilgim yok ama bir tekir yaşadığım binanın içine doğum yaptı, bizde kıştan beri aman hamile üşümesin, aman yavruları oldu falan derken bayağı bir sahiplenmiş olduk anne ve yavrularını binanın içini dışkı kokusu kaplaması harici bir şikayetimiz yok. Aksine yavruları akıl almaz derece de tatlılar şuanda, yeni yeni yürümeye dolanmaya başladılar annelerinin peşinde. Binaca çok seviyoruz kendilerini. :)

Kediler sevimli hayvanlar ama kedileri evcil hayvan olarak görmüyorum, sahibini dinlemeyen kafasına buyruk keyfi yaşayan bir hayvan türü yani evcil değilde evin sahibi oluyor. Rottweiler cinsi köpek almayı düşünüyorum. Geçen hafta kargomu almaya giderken narkotik polisinin elinde bir kaç aylık daha ufak bu cins köpekten gördüm ve ilk defa bir hayvana bu kadar sevgi beslediğim. Eğlenceli olmasını, sadakatini ve koruma iç güdüsünü gördüm hayran oldum. Her yaşı ayrı güzel ve güçlü alfa bir köpek size de tavsiye ediyorum(saf kan), bilinç altınız size farklı arayışlar içinde olduğunuzu söylemeye çalışıyor gibi geldi. 🤫
Eki Görüntüle 380960Eki Görüntüle 380963Eki Görüntüle 380964
Kedi dururken bu korkunç türü neden besleyelim.

Ön yargı ya da kendini buna inandırmışsın. Yaklaşık 4-5 aydır beslediğim kedim gel deyince geliyor, Sakız(ismi) deyince miyavlayıp cevap veriyor. Ev sahiplerinden başka insanları görünce benim odama giriyor ve dışarı çıkmıyor. Evimiz bahçeli, tuvaleti gelince haber veriyor bahçeye çıkartıyoruz tuvalet ihtiyacını görüyor. Oyun istediğinde oyuncağını oturma odasından taşıyıp benim ayağımın dibine getiriyor. :) Kısacası kedi evcil hayvandır, hepsi komut dinlemeyebilir. Evcil hayvanı eşittir komut dinleyen hayvan olarak nitelendirmemek lazım. Kedileri anlamak için gönül vererek kedi beslemek lazım, dışardan bakarak anlayamazsın. Kedi besleyenler bilir ki her bir kedinin birbirlerinden çok farklı kişilikleri vardır.
Haklısın ben beslemiyorum bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile gıcık bir hayvan beslemek için sevmek lazım çünkü ne zaman istese o zaman geliyor dediğin gibi. :) Ve sen kedini iyi eğitmiş ve birazda kedinin akıllı olmalısın dolayı şanslısın.
Kedi dururken bu korkunç türü neden besleyelim.
Pİtbull değil bu olsa haklısın derim. :) En güzeli de bu yanı işte küçükken şirin büyükken alfa oluyor. Oyuncak gibi seveceğim küçük bir hayvan arasaydım kedi beslerdim bende. Bizim mahallede kedi çok birde evde beslemek kriz geçirir kapıdan kovuyorsun bacadan giriyor bezdirdiler beni. Bir gün eve geldim camı açık unutmuşum ne göreyim evde 10 kedi, koltuklara diğer odada yatağa yayılmışlar her yer kıl, tüy, pislik içinde, geceye kadar evi temizledim yatak yorgan yastık her şey makineye bir sürü iş. Bahçeye bir tane Rottweiler olunca bakalım gelecekler mi nankörler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kedileri severim ama hiç beslemedim :) Benim favorim çok akıllı bir köpek türü olan Golden. Özellikle Dişi Macar Golden köpeklerinin çok akıllı olduğunu düşünüyorum :) 2 yıl besledim şuan ailemle yaşadığım için ve annem köpeklerden korktuğu için evde besleyemiyorum ama eğer bir gün evlenirsem kesinlikle evimde besleyeceğim :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı