Kedileri uzaklaştırmak

ErkanGul

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Maden Mühendisi
Dostlar merhabalar,
Bodrum kat bir dairede oturmaktayım. Apartmanın ön tarafından bodrum, ancak arka tarafından bahçeye sıfır sayılır. Pencerelerim bahçeden 15 cm kadar yüksekte.
Bahçede oldukça fazla kedi var ve her sene çoğalıyorlar. 5 kadar apartman aynı bahçeye bakıyor ve dairelerden yemek artıkları fırlatılıyor kedilere.
Buraya kadar sorun yok, elbette olacaklar, beslenecekler.
Ancak sorun şu ki; her gün pencereme işiyorlar işaretlemek adına.
Her gün çıkıp çamaşır suyu ile pencere silmekten artık gerçekten gına geldi.
Penceremi açıp temiz hava alabilmek için bunu her gün tekrarlamam şart oluyor.
Rica etsem kedileri penceremden nasıl uzak tutabileceğime dair bilgisi olan paylaşırsa çok mutlu olurum.

Çamaşır suyu gibi keskin kokular işe yaramadı.

Denedin mi dostum? Deneyince haber ver. Olmazsa başka öneriler sunalım.

Henüz denemedim hocam çalışıyorum hafta sonu güzel bir düzenek yapıp yapıştıracağım oraya sonra sonuçları paylaşacağım.
Bir de işte canımı çıkarmazlarsa hafta sonundan önce de yapamaya çalışacağım :)

Bahçede oldukça fazla kedi var ve her sene çoğalıyorlar. 5 kadar apartman aynı bahçeye bakıyor ve dairelerden yemek artıkları fırlatılıyor kedilere.
Apartman sakinlerine kedileri düzgünce beslemelerini söyleyin. Yemekleri size yakın tarafa fırtlatmasınlar. Mümkünse fırlatmak yerine düzgün bir mama kabına koysunlar.

Apartman sakinlerine kedileri düzgünce beslemelerini söyleyin. Yemekleri size yakın tarafa fırtlatmasınlar. Mümkünse fırlatmak yerine düzgün bir mama kabına koysunlar.
Bir kere söylemeye çalıştım. Hayvan düşmanı muamelesi gördüm. Daha da bulaşmadım. Halbuki dinleseler, kedi evi var oraya koyarsanız mutlu olurum diyordum. Ama dinlemek yerine hemen yaftalamayı tercih ettiler.

Ev yemeği artığı vermek sanırım zararlıymış.
Binadakiler ile konuş, öyle yemek fırlatmak ile olmaz hayvanseverlik.
Bir şey yapacaksa insan gibi binanın önüne kenara koysunlar, hayvanlar da yesin.
Tazemama'da çok ucuza mamalar var.
Göstersinler o zaman hayvanseverliklerini.
Bu şekilde geçinenlerin çoğunun IQ sunun çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Sırf gösteriş ve duyar kasmak isteyen insan dolu.
O yüzden kurduğunuz cümleler arasında "yanlış anlamayın ama" var.
Bunun baskısı yüzünden.

Ev yemeği artığı vermek sanırım zararlıymış.
Binadakiler ile konuş, öyle yemek fırlatmak ile olmaz hayvanseverlik.
Bir şey yapacaksa insan gibi binanın önüne kenara koysunlar, hayvanlar da yesin.
Tazemama'da çok ucuza mamalar var.
Göstersinler o zaman hayvanseverliklerini.
Bu şekilde geçinenlerin çoğunun IQ sunun çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Sırf gösteriş ve duyar kasmak isteyen insan dolu.
O yüzden kurduğunuz cümleler arasında "yanlış anlamayın ama" var.
Bunun baskısı yüzünden.

Güzel noktalara değinmişsiniz. Ancak halihazırda insanlara gerçekten bunları anlatmak çok zor ki daha anlatılması gereken nice şeyler var.
Kuş popülasyonunun azalışı hakkında evrim ağacındaki makaleyi okumanızı tavsiye ederim. Bir canlıyı ötekilerden kayırmanın yarattığı sonuçlarla, ileride devlet elinden toplu bir itlaf gerçekleşmeye doğru gidiyor. "Korumak, sevmek" başlığı altında kontrolsüz bir üreme mevcut ve bu sayede büyük zararlar verilmekte.
Eskilerin de dediği gibi "her şey kararında güzel".
O sebeple ben yel değirmenlerine karşı savaşmama kararı aldım. Hassasiyetlerimizi ölümüne savunmak gibi kötü huylarımız var. :)
en azından temiz hava alma hakkımı elde etmeye uğraşıyorum.
İlginiz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı