Kedilerin aşıları ne zaman yapılır?

farukadam

Femtopat
Merhaba arkadaşlar Yaklaşık 1 hafta önce yavru bir kediyi ezilmekten kurtardım ve sahiplendim. Çevreyi kontrol ettik ve evlerle kedinin arasında 100m kadar mesafe vardı. Annesi var mı diye kontrol ettik fakat hiçbir kedi yoktu. Bizde onu sahiplenmeye karar verdik. İsmi Yumuduk. Annesi tarafından iyi beslenmiş ,katı yemek yiyebiliyor ve tuvalet eğitimi var. Kendisi kaç aylık vs. bilmiyorum. Şu an ki sorunum kendisinin aşılarını yaptırmak. İlk olarak aşı için kaç aylık olduğunu öğrenmem gerek. Ondan sonra sizin vereceğiniz bilgilerle ne zaman ve ne aşısı olacağını öğrenmem gerek. Rica ediyorum Google'dan aldığınız bilgileri bana yazmayın. Bir sürü forum okudum. Daha önce yavru kedi bakmış birisi var ise açıklama yaparsa iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

Karma aşıları olacak. 2 doz şeklinde oluyor ilk doz ile 2. doz arası 20 gün süre oluyor. 2. doz yapılmaz ise ilki çöpe gidiyor. Dışarıdan altığınız için mantar aşısı da yaptırın. Size bulaşma ihtimalide var çünkü. Bunlar yılda bir kez oluyor. 1. yıldan sonra karma aşı 1 doz yapılıyor. Kuduz aşısı da yapılsa iyi olur.

Karma, mantar, kuduz diyebiliriz zorunlu olanlara. Bunun harici 2 ayda bir iç ve dış parazit yapılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı