2 yaşında bir kedim var. Normalde biraz yaramaz ama bu aralar fazla olmaya başladı. Mesela odadan çıkacağım sırtıma atlıyor. Koltukta oturuyorum arkama atlıyor. Ve biraz az mama yiyor. Oruç mu tutuyor ne
Bugün başladı böyle olmaya. Yemekten önce oyun oynayayım dedi kulakları kafasına yapıştı falan delirdi yani. Koltukta oturuyorum birdenbire saldırıyor.
Özellikle en çok anneme saldırıyor.
Arkadaşın sosyalleşmeye ihtiyacı olabilir. Başka kedilerle veya hayvanlarla haşır neşir olmayan kediler evde saçmalıyor biraz. Şuan tam kapanma var ama bitince kedi tasmasıyla* parka götürün enerjisini atsın hayvancağız.
*Arkadaşım kedisine kaçma ihtimaline karşı tasma takıyordu. Bir kaç kez kampüse vs. getirdi bu şekilde.
Ona birkaç komut öğrettim. Şimdi git getir oynuyoruz. Getir deyince getiriyor ve yat deyince yatıyor. Sonra da uyuyor. Uyurken de insan gibi sırtüstü uyuyor. Düzeldi gibi.
Arkadaşın sosyalleşmeye ihtiyacı olabilir. Başka kedilerle veya hayvanlarla haşır neşir olmayan kediler evde saçmalıyor biraz. Şu an tam kapanma var ama bitince kedi tasmasıyla* parka götürün enerjisini atsın hayvancağız.
*Arkadaşım kedisine kaçma ihtimaline karşı tasma takıyordu. Birkaç kez kampüse vs. getirdi bu şekilde.
Başka kedileri çok seviyor. Balkona çıkarttım kendisini. Dışarıdaki kedilerle iletişim kuruyor. Birbirleriyle anlaşıyorlar. Daha önceden balkona çim ekmiştim çim yemeye başladı.