Kedim yeni doğan yavrularını yedi

Furkan_Elci

Hectopat
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
586
Makaleler
1
Çözümler
2
Merhabalar, bahçemize bir kedi geliyordu. Kedimizin karnı 1.5-2 aydır şişikti, hamile olduğu belliydi. Bugün öğle ezanı vaktinde bahçedeki mutfak tüpünün yanına girmiş ağlıyordu, bağırıyordu yani sancısı olduğu belliydi. Namaza gittim, geldiğimde yerde 1 tane ölü gibi gözüken kedi gördüm. Annesini yanına çağırdım. Biraz kokladı sağa sola baktı ve sonra onu parçalayarak yedi ama kedi ölmemişti. Bu durumdan aşırı rahatsız oldum, her neyse. Bir yarım saat sonra 2tane daha yavru gördüm kenarda, çok çelimsizler. Yarım saat sonra 2tane daha yavru gördüm. 4tane yavru yan yana duruyordu. Annesi toz oldu gitti. Yavrular öyle bekliyor. Arada bir o kediye yaptığım yerden dışarı atmaya çalıştı, birini yuvasından atarken kulağı koptu, bir tanesini de yine yedi. Şu anda elimde 3 tane erken doğmuş kedi var. O yavrularını yerken küçük kardeşimin görmesi çok kötü oldu. Ne yapsam ne etsem bilmiyorum. Yavruları aldım yoksa onları da yiyecek, bu arada anneleri 1yaşına bile girmedi.
Ben kendi imkanlarımla ucu plastik şırıngayla sulu süt vermeye çalıştım ama ağızlarını çok açamıyorlar, gözleri bile açık değil şu an. Sizce bu kediler yaşar mı? Aralarından kulağı kopan çok dinç, çok oynak sanırım diğerleri ölse bile o yaşayacak. Neler yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Doğaya karışmak ne kadar doğrudur bilemedim. Aynı hatayı zamanında ben de yapmıştım ve yavruyu düzgün besleyemediğim için elimde can vermişti. Doğasına bıraksaydınız keşke. Anne kedinin bildiği vardır, sonuçta içgüdüsel hareket ediyorlar.
 

Geri
Yukarı