Keenetic Extra DSL AC1200 vs TENDA V1200

@LORD GRIM evet memnunum. Arayüzü sağ olsun uzay istasyonu gibi ve bir dünya konfigürasyon sunuyor. Şu ana kadar hiçbir şikayetim olmadı.

Dostum selamlar, kablosuz performansı ilk günkü gibi devam etmekte mi? 100 metrekare ev için alacağım ve tam olarak evin ortasındaki odaya konumlandıracağım. Amacım iki yan odada bulunan salonda 4k yayını takılmadan izleyebilmek. Arada iki duvar var, ayrıca kapıları açarak sinyal akışını holden yaydığımda şu an kullanmakta olduğum Tenda V300 2.4 GHz destekli modemle 50 Mbps internetimin 20 Mbps kadarını alabiliyorum. Arada 7-8 metre mesafe var. 5 GHz deneyimim daha önce olmadığı için fikir verirsen çok mutlu olurum.
 
@Lord of Black merhaba, evet ilk günkü kadar devam ediyor yalnız 2 duvar ötede bulunan odada bazen Wi-Fi kopabiliyor sebebini anlamış değilim açıkçası ama hiçbir şekilde hızda düşme yaşamadım.

Bu sorunu şu anki modemle ben de yaşamaktayım. Değiştirmeyi düşünmemin bir başka nedeni de buydu aslında. Bu arada, Tenda V1200'ün yenilenmiş versiyonu olan Tenda V12'yi sipariş ettim bugün. Bir hafta öncesine göre oldukça fazla fiyat farkları oluştu ürünlerde. Bu yüzden ekstradan 300-400 lira gözden çıkarmak istemedim. Yazılımsal üstünlük için fazla geldi şu an için bana bu meblağ. Tabii bu herkesin kullanım senaryosuna göre değişecektir. Umarım bu cihaz da üzmez. Geldiği zaman izlenimlerimi alacak arkadaşlar için yazarım :)). Yanıt için teşekkür ettim...
 
Modem geldi dostlar; yaklaşık bir saat önce kurdum. Sıcak sıcak deneyimlerimi paylaşmak istedim. Ev içinde 2.4 GHz ile 5GHz arasında mesafe farkı sıfır diyebilirim rahatlıkla. Hatta 5 GHz daha stabil çalışıyor.

Görsele sadece 5 GHz testlerini bırakıyorum. Çünkü 2.4 GHz'in herhangi bir artısı yok mesafe olarak; balkon dışında her alanda hızı tam olarak alabildim. Bir tek balkonda 2.4 GHz'e geçme gereksinimi duydum. Balkon ile modem arasında 3 duvar var (10-12 metre mesafe var yaklaşık olarak) ve birisi cephe duvarı. Yani 5 GHz balkonda cortladı :). Bu testte de 10 Mbps bağlantı sağlayabildim. Balkon kapısı açık olduğunda neredeyse salondaki değerleri de alabiliyorum. Fakat kapı kapalı olduğunda dış duvarı geçemiyor sinyal.

2.4 GHz Eski modemim gibi dalgalanan bir bağlantı sunuyor. Ev içinde hızın %60'ını veriyor diyebilirim. Yüksek ihtimalle apartmandaki sinyallerle karışmakta. Daha az yoğun bir ortamda sonuçlar belki daha iyi olabilirdi.

Not: "Snr margin" yapılandırması mevcut değil. Stabil bir bağlantınız yoksa, sürekli internet kesintileri yaşıyorsanız ona göre tercihinizi yapın derim. Benim böyle bir sıkıntım olmadığı için ihtiyaç duymadım. Epey de fiyat farkı oluşmuştu en yakın rakibe (Keenetic Extra DSL) göre. O modemde bu yapılandırma mevcut.

Ayrıyeten bilgisayarımda bulunan 4k bir filmi ağ üzerinden izlemeyi denedim salondaki televizyonda. Takılmadan izleyebildim fakat bitrate düşüyor, hissedebiliyorum. O da benim bağlantı değerlerimle alakalı sanırım. Teknik detaylarına çok hakim değilim bu konunun; sadece belirtmek istedim.

Bir şeye daha değinmek istiyorum; alışveriş sitelerinin ürünle ilgili yorumlarında "ısınma" şikayetleri vardı. İnsanımızın beklentisi nedir bilemiyorum ama modem yanıp kavrulmuyor. Hafif ısı yaydığı doğru. Ben bile durduğum yerde ısı yayıyorken bu miktar şu an için gayet tolere edilebilir :). İlerisi için şu an konuşmak mümkün değil tabii...

Not: Tüm testleri yaparken kapıları kapalı tuttum. Modemin işini zorlaştırmaya çalıştım.

Kablolu:

Kablolu.png


Salon (7-8 metre):
Salon.png


Mutfak (8-9 metre):
Mutfak.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı