Keenetic Extra DSL'in yanına Keenetic Hopper alınmalı mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Bu ay Keenetic Hopper ve Keenetic Sprinter modelleri çıktı. Hopper modeli tam teşekküllü bir Router ve USB 3.0 portu barındırıyor. Sprinter'da ise USB portu yok, onun yerine Router/Extender anahtarı mevcut. Fakat aslında her iki ürün de 4 farklı modda kullanılabiliyor (Router, Client, Access Point, Repeater).

Bu iki ürünün en büyük özelliği Wi-Fi 6 (802.11ax) desteklemesi. Hız sınıfı ise AX1800, yani 2.4 GHz'de 574 Mbps ve 5 GHz'de 1201 Mbps hıza ulaşabiliyor. Hopper ve Sprinter'ın Ethernet portları ise Gigabit Ethernet (1000 Mbps). Şimdi soruma geçiyorum.

Evimizde Keenetic Extra DSL modem mevcut. Bu modem Wi-Fi 5 (802.11ac) destekliyor ve Ethernet portları ise 100 Mbps, yani Fast Ethernet. Modemden gayet memnunuz. Fakat Wi-Fi 5 ve Fast Ethernet destekli olduğu için en fazla 100 Mbps internet abonelikleri ile kullanabiliyorum. İnternetimiz 75 Mbps olduğu için bu şu anda sorun oluşturmuyor. Fakat ileride fiber gelirse o zaman 1000 Mbps hıza geçebilirim, o zaman Extra DSL yetmeyecek.

Keenetic Extra DSL AC1200 ADSL/VDSL modemin yanına Keenetic Hopper AX1800 Router alınmalı mı?

Merhaba arkadaşlar. Bu ay Keenetic Hopper ve Keenetic Sprinter modelleri çıktı. Hopper modeli tam teşekküllü bir Router ve USB 3.0 portu barındırıyor. Sprinter'da ise USB portu yok, onun yerine Router/Extender anahtarı mevcut. Fakat aslında her iki ürün de 4 farklı modda kullanılabiliyor (Router, Client, Access Point, Repeater).

Bu iki ürünün en büyük özelliği Wi-Fi 6 (802.11ax) desteklemesi. Hız sınıfı ise AX1800, yani 2.4 GHz'de 574 Mbps ve 5 GHz'de 1201 Mbps hıza ulaşabiliyor. Hopper ve Sprinter'ın Ethernet portları ise Gigabit Ethernet (1000 Mbps). Şimdi soruma geçiyorum.

Evimizde Keenetic Extra DSL modem mevcut. Bu modem Wi-Fi 5 (802.11AC) destekliyor ve Ethernet portları ise 100 Mbps, yani Fast Ethernet. Modemden gayet memnunuz. Fakat Wi-Fi 5 ve Fast Ethernet destekli olduğu için en fazla 100 Mbps internet abonelikleri ile kullanabiliyorum. İnternetimiz 75 Mbps olduğu için bu şu anda sorun oluşturmuyor. Fakat ileride fiber gelirse o zaman 1000 Mbps hıza geçebilirim, o zaman Extra DSL yetmeyecek.

Keenetic Extra DSL AC1200 ADSL/VDSL modemin yanına Keenetic Hopper AX1800 Router alınmalı mı?

100Mbps alan cihaz Mesh ile nasıl 1000MBPS diğer cihaza aktaracak?
Mantıksız.
Router'a 1000MBPS aktaran diğer cihazlara da 1000MBPS aktarır.
Onun yerine modemi değiştirin:
RJ11 soketi yok. CAT6 soket girişi var. VDSL veya Fiber için onu kullanabilirsiniz.

100Mbps alan cihaz Mesh ile nasıl 1000MBPS diğer cihaza aktaracak?
Mantıksız.
Router'a 1000MBPS aktaran diğer cihazlara da 1000MBPS aktarır.
Onun yerine modemi değiştirin:
RJ11 soketi yok. CAT6 soket girişi var. VDSL veya Fiber için onu kullanabilirsiniz.
Mesh olarak kullanmayacağım. Ana Router'ı Keenetic Hopper yapacağım. Extra DSL ise Bridge modda sadece modem olarak çalışacak.

Mesh olarak kullanmayacağım. Ana Router'ı Keenetic Hopper yapacağım. Extra DSL ise Bridge modda sadece modem olarak çalışacak.

Değişen bir şey yok. Extra DSL köprü modunda 1000MBPS aktaramaz.
Cihaza 100Mbps'den daha fazla internet giremiyor ki bunu size 1000MBPS olarak aktarsın.

1672033742325.png

Değişen bir şey yok. Extra DSL köprü modunda 1000 Mbps aktaramaz.
Cihaza 100 Mbps'den daha fazla internet giremiyor ki bunu size 1000 Mbps olarak aktarsın.

Eki Görüntüle 1614201
O önemli değil. 100 Mbps'ye kadar olan internet Extra DSL ile Hopper'a aktarılacak.

Gigabit Ethernet'in esprisi yerel ağda veri aktarımında ortaya çıkacak. Hopper'da USB 3.0 portu var, bu porta taktığınız USB belleklere Gigabit Ethernet ile saniyede 90 MB/sn hız ile ulaşabiliyorsunuz. Extra DSL'de ise bu hız 12 MB/sn ile sınırlı.

Hopper almamın esas nedeni yerel ağ aktarımını hızlandırmak.

Ancak ileride AX tabanlı bir Keenetic DSL modem çıkacakmış. Eğer o çıkarsa direkt onu alırım.

O önemli değil. 100 Mbps'ye kadar olan internet Extra DSL ile Hopper'a aktarılacak.

Gigabit Ethernet'in esprisi yerel ağda veri aktarımında ortaya çıkacak. Hopper'da USB 3.0 portu var, bu porta taktığınız USB belleklere Gigabit Ethernet ile saniyede 90 MB/sn hız ile ulaşabiliyorsunuz. Extra DSL'de ise bu hız 12 MB/sn ile sınırlı.

Hopper almamın esas nedeni yerel ağ aktarımını hızlandırmak.

Ancak ileride AX tabanlı bir Keenetic DSL modem çıkacakmış. Eğer o çıkarsa direkt onu alırım.

Fakat ileride fiber gelirse o zaman 1000 Mbps hıza geçebilirim, o zaman Extra DSL yetmeyecek.

Bu dediğinizden ötürü ben önermedim.
İleriyi düşünüyorsak Extra DSL mantıklı olmayacak. Onun yerine modemi değiştirmek daha mantıklı. İki türlü cebinizden para çıkacak.

Bu dediğinizden ötürü ben önermedim.
İleriyi düşünüyorsak Extra DSL mantıklı olmayacak. Onun yerine modemi değiştirmek daha mantıklı. İki türlü cebinizden para çıkacak.
Keenetic Hopper ile direkt 1000 Mbps fiber kullanılabiliyor. ONT'den gelen Ethernet kablosu Hopper'a takılır. Sonra ise Hopper'ın arayüzüne girilir ve Ethernet WAN eklenir. Kullanıcı adı, şifre ve VLAN bilgisi girilir ve internet bağlantısı sağlanmış olur.

Hopper ile direkt olarak fiber bağlantılar kullanılabiliyor. Modem denilen şey de aslında bir Router. Sadece ek olarak DSL modem barındırıyor. Yoksa DSL Modem Router'lar da Fiber Router olarak kullanılabiliyor.

Router cihazları ise direkt olarak Fiber Router olarak kullanılabiliyor. O yüzden dedim zaten.

Benim de sormak istediğim bir soru var. Türk Telekom Fiber internetim var. Bana pon kutusu verdiler. Ama verdikleri modemi değiştirmek istiyorum. Keenetic hooper almak istiyorum. Modeme mi ihtiyacım var. Yoksa sadece router olana mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı