Keenetic Hero KN-2410 vs. KN-2311

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Yakında GigaFiber gelecek. İki modemin ismi aynı ama özellikleri farklı. Bir de router mi alınmalı modem mi? Avantaj ve dezavantajları nedir router modem arasında?

Dosya Ekleri

• IMG_7736.png
    IMG_7736.png
    170,5 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_7735.png
    IMG_7735.png
    160,7 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakında GigaFiber gelecek. İki modemin ismi aynı ama özellikleri farklı. Bir de router mi alınmalı modem mi? Avantaj ve dezavantajları nedir router modem arasında?
GigaFiber ile birlikte GPON/ONT denen bir cihaz da verilecek. Bu cihaz fiberi bakıra dönüştürüyor. İSS'niz ile olan iletişimi de bu cihaz yapıyor. Bu sebeple modem almanıza gerek yok router yeterli. Tam olarak bir dezavantaj oluşturuyor mu emin değilim ama modem router + modeme için gerekli özellikleri barındırdığı için eğer bu özellikler ayrı bir donanıma ihtiyaç duyuyorsa boşuna para ödemiş olursunuz onlara. (Ki büyük ihtimalle donanımsal olarak bir fark yoktur.)

Attığınız iki ürün için ne sorduğunuzu da anlayamadım. Demişsiniz zaten özellikleri farklı diye ihtiyaçlarınıza göre seçebilirsiniz istediğiniz ürünü. Deneyim olarak ben şu an Keenetic 1910 kullanıyorum ve ÇOK memnunum. Ara sıra restart atıyor kendisine ama çöküyor mu yoksa elektrik dalgalanıyor falan mı bilmiyorum.

Yazdığım değerlendirme: Keenetic Viva (AC-1910) İlk Değerlendirme

GigaFiber ile birlikte GPON/ONT denen bir cihaz da verilecek. Bu cihaz fiberi bakıra dönüştürüyor. İSS'niz ile olan iletişimi de bu cihaz yapıyor. Bu sebeple modem almanıza gerek yok router yeterli. Tam olarak bir dezavantaj oluşturuyor mu emin değilim ama modem router + modeme için gerekli özellikleri barındırdığı için eğer bu özellikler ayrı bir donanıma ihtiyaç duyuyorsa boşuna para ödemiş olursunuz onlara. (Ki büyük ihtimalle donanımsal olarak bir fark yoktur.)

Attığınız iki ürün için ne sorduğunuzu da anlayamadım. Demişsiniz zaten özellikleri farklı diye ihtiyaçlarınıza göre seçebilirsiniz istediğiniz ürünü. Deneyim olarak ben şu an Keenetic 1910 kullanıyorum ve ÇOK memnunum. Ara sıra restart atıyor kendisine ama çöküyor mu yoksa elektrik dalgalanıyor falan mı bilmiyorum.

Yazdığım değerlendirme: Keenetic Viva (AC-1910) İlk Değerlendirme
Öncelikle zaman ayırdığın için teşekkür ederim. 4k fiyatında en iyi hangisidir gigabit için? Asus RT AX82U nasıl mesela rakibi var mı?
RT AX82U rakibinde Keenetic modemde olur. Mevcutta Extra DSL KN 2111 var. Arayüzüne çok alıştım :)

Keenetic yeni ürünleri çıkardı tavsiye ederim arayüz ve kullanılabilirliği olsun geniş özellikleri olsun her açıdan daha iyi ve bence en önemlisi güncelleme konusunda çok iyiler.
Hero DSL kullanıyorum bende.
Telegram grubu var orada büyük yardımlaşma topluluğu var hem de satıcı var diğer sitelere göre uyguna satıyor bende oradan aldım.
Burada karşılaştırabilirsin.

Keenetic yeni ürünleri çıkardı tavsiye ederim arayüz ve kullanılabilirliği olsun geniş özellikleri olsun her açıdan daha iyi ve bence en önemlisi güncelleme konusunda çok iyiler.
Hero DSL kullanıyorum bende.
Telegram grubu var orada büyük yardımlaşma topluluğu var hem de satıcı var diğer sitelere göre uyguna satıyor bende oradan aldım.
Burada karşılaştırabilirsin.
Kablosuz olması sıkıntı çıkarır mı? Gecikme vs. Keenetic Voyager Pro

Kablosuz olması sıkıntı çıkarır mı? Gecikme vs. Keenetic Voyager Pro

Dediğin ürünü henüz kullanmadım bir şey diyemiyorum ama Hero DSL olarak şöyle diyebilirim.
Ayrıca dediğim gibi Keenetic telegram grubu var oradan araştırabilirsiniz kullanıcı deneyimi yorumlarını alabilirsiniz.

Laptop odada Router salonda arada 2 duvar var Wi-Fİ ile Valorant oynuyorum dosya indiriyorum kabloyu aratmıyor.
Bu dediğiniz gecikme vs tam olarak Routera bağlı değil birçok neden olabilir Wi-Fİ kartı İSS vb gibi.
Speedtestler ping 8-9 arası arada 10
İSS fiber 100/20 tam alıyorum.
ere.jpg
photo_2023-04-17_23-03-21.jpg
asasa.jpg

aaa.jpg

Son düzenleme:
Laptop odada Router salonda arada 2 duvar var Wi-Fİ ile Valorant oynuyorum dosya indiriyorum kabloyu aratmıyor.
Bu dediğiniz gecikme vs tam olarak Routera bağlı değil birçok neden olabilir Wi-Fİ kartı İSS vb gibi.
Speedtestler ping 8-9 arası arada 10
İSS fiber 100/20 tam alıyorum.
Eki Görüntüle 1751148Eki Görüntüle 1751157Eki Görüntüle 1751156
Eki Görüntüle 1751170
Ping benim için çok önemli rekabetçi oyun oynadığım için hiçbir kablosuz cihazlara sıcak bakamıyorum bu bir mouse vs. de olabilir. VDSL hizmetimde ben de 5 ping alıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı