Keenetic modem/router 'WireGuard VPN' kurulumu (Android)

Makaleler
7
  • Bu rehberde sizlere Keenetic modem/router cihazlar'da WireGuard VPN kurulumunu anlatacağım.

• Modem/Router konfigürasyon kısmı
  1. Bu adrese gidip "Ağ Fonksiyonları>WireGuard VPN" modülünü yüklüyoruz.
  2. Bu adrese gidip "WireGuard>Bağlantı Ekle" tıklıyoruz.
  3. Açılan sayfada "İsim" kutucuğuna bir isim yazıyoruz.
  4. "Keypair Oluştur" butonuna tıklıyoruz.
  5. "Adres" Kutucuğuna "/24" lü ip bloğuna uygun ve modem alt ağları ile çakışmayan bir adres giriyoruz. (Ör: 12.0.0.1/24)
  6. "Portu dinle" Kutucuğuna mevcut portlar ile çakışmayan bir sayı giriyoruz.
  7. "DNS" Kutucuğu eğer modemin kendi DNS adresini kullanmak istiyorsanız boş bırakın.
  8. Bu işlemler sonucunda şöyle bir ekrana sahip olmanız lazım. 1.JPG

• Android peer ekleme konfigürasyon kısmı
  1. Yukarıda kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sayfanın altında bulunan "Eş ekle" butonuna tıklıyoruz.
  2. Eşleri karıştırmamak için "Peer adı" kutucuğuna bir isim giriyoruz.
  3. Android telefonumuza bu uygulamayı yüklüyoruz.
  4. Uygulamayı açınca sağ altta bulunan + butonuna tıklıyoruz ve açılan menüden "create from scratch" seçeneğini seçiyoruz.
  5. "Name" kutucuğuna bir isim giriyoruz.
  6. "Private key" kutucuğunun sağında bulunan yenile butonuna tıklıyoruz.
  7. Oluşturulan "Public key" kopyalayıp routerdaki oluşturduğumuz "Peer>Public key" içerisine yapıştırıyoruz.
  8. "Adresses" kutucuğuna router ayarlarında oluşturduğumuz (Ör: 12.0.0.1/24) sayısının bir fazlasını giriyoruz. --> (12.0.0.2/24) (Not: her eş için bu sayı +1)
  9. "Listen port" kutucuğuna router ayarlarında oluşturduğumuz port sayısını giriyoruz.
  10. Sayfanın altında bulunan "ADD PEER" butonuna tıklıyoruz.
  11. "Public key" kutucuğuna modem ayarlarında oluşturduğumuz "Public key" verisini kopyalıyoruz..
  12. "Persistent keepalive" kutucuğuna "15" yazsanız yeterli olur.
  13. "Endpoint" kutucuğuna modem Keen DNS adresimizi ve port adresini giriyoruz. Ör: "domainadresi.keenetic.pro:1453"
  14. "Allowed IPs" kutucuğuna "0.0.0.0/0, ::/0" yazıyoruz.
  15. Router peer ayarları "İzin verilen IPler" kısmına "12.0.0.2/32" yazıyoruz.
  16. Bu işlemler sonucunda şöyle bir ekrana sahip olmanız lazım. 4.JPG 3.png 2.png
  • İnternet erişim ayarları
  1. Router telnet veya ssh arayüzüne bağlanmanız lazım. (Rehber)
  2. Sonrasında bu komutları girmeniz gerekiyor interface Wireguard0 security-level private , ip nat Wireguard0 , system configuration save
  3. Böyle bir ekran olması lazım. 6.JPG
  4. Bu adrese giderek "Çalışma modu (IPv4)>Doğrudan erişim" ve "İnternet'ten erişime izin ver" işaretli olarak ayarlamanız gerekmekte.

Daha sonrasın'da bu sayfadan sunucuyu çalıştırıp istemci üzerinden bağlantı sağlayıp modem interneti üzerinden çıkış yapabilirsiniz.
Not: işlemler başarılı olmuşmu diye bu adresten ip adresiniz modem wan ip adresi ile aynımı diye kontrol ediniz.

5.JPG

Diğer rehber konularıma'da göz atabilirsiniz.

Son düzenleme:
Keenetic sitesindeki ve buradaki bilgilere dayanarak kurulumu yaptım, ama cihaz atama kısmında sorun yaşıyorum, cihaza atamasını yapacağım? Yardımcı olursanız sevinirm.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-01-30 Keenetic Ultra – Diğer Bağlantılar.png
    Screenshot_2021-01-30 Keenetic Ultra – Diğer Bağlantılar.png
    186,4 KB · Görüntüleme: 672
  • Screenshot_2021-01-30 Keenetic Ultra – Diğer Bağlantılar(1).png
    Screenshot_2021-01-30 Keenetic Ultra – Diğer Bağlantılar(1).png
    466,1 KB · Görüntüleme: 930
Keenetic sitesindeki ve buradaki bilgilere dayanarak kurulumu yaptım, ama cihaz atama kısmında sorun yaşıyorum, cihaza atamasını yapacağım? Yardımcı olursanız sevinirm.

Cihaz ataması derken ?

Benim bu konularda fazla bilgim yok araştırarak kendim yaptım ve bu makaleyi yaptımki unutmayayım diye.

@ahmed ensar Hocam Keenetic ile alakalı konularınızın hepsini okuyorum. Size de bakmanızı öneririm:

• Bu rehberde sizlere Keenetic modem/router cihazlar'da WireGuard VPN kurulumunu anlatacağım.

• Modem/Router konfigürasyon kısmı
  1. Bu adrese gidip "Ağ Fonksiyonları>WireGuard VPN" modülünü yüklüyoruz.
  2. Bu adrese gidip "WireGuard>Bağlantı Ekle" tıklıyoruz.
  3. Açılan sayfada "İsim" kutucuğuna bir isim yazıyoruz.
  4. "Keypair Oluştur" butonuna tıklıyoruz.
  5. "Adres" Kutucuğuna "/24" lü ip bloğuna uygun ve modem alt ağları ile çakışmayan bir adres giriyoruz. (Ör: 12.0.0.1/24)
  6. "Portu dinle" Kutucuğuna mevcut portlar ile çakışmayan bir sayı giriyoruz.
  7. "DNS" Kutucuğu eğer modemin kendi DNS adresini kullanmak istiyorsanız boş bırakın.
  8. Bu işlemler sonucunda şöyle bir ekrana sahip olmanız lazım. Eki Görüntüle 744154

• Android peer ekleme konfigürasyon kısmı
  1. Yukarıda kaldığımız yerden devam ediyoruz. Sayfanın altında bulunan "Eş ekle" butonuna tıklıyoruz.
  2. Eşleri karıştırmamak için "Peer adı" kutucuğuna bir isim giriyoruz.
  3. Android telefonumuza bu uygulamayı yüklüyoruz.
  4. Uygulamayı açınca sağ altta bulunan + butonuna tıklıyoruz ve açılan menüden "create from scratch" seçeneğini seçiyoruz.
  5. "Name" kutucuğuna bir isim giriyoruz.
  6. "Private key" kutucuğunun sağında bulunan yenile butonuna tıklıyoruz.
  7. Oluşturulan "Public key" kopyalayıp routerdaki oluşturduğumuz "Peer>Public key" içerisine yapıştırıyoruz.
  8. "Adresses" kutucuğuna router ayarlarında oluşturduğumuz (Ör: 12.0.0.1/24) sayısının bir fazlasını giriyoruz. --> (12.0.0.2/24) (Not: her eş için bu sayı +1)
  9. "Listen port" kutucuğuna router ayarlarında oluşturduğumuz port sayısını giriyoruz.
  10. Sayfanın altında bulunan "ADD PEER" butonuna tıklıyoruz.
  11. "Public key" kutucuğuna modem ayarlarında oluşturduğumuz "Public key" verisini kopyalıyoruz..
  12. "Persistent keepalive" kutucuğuna "15" yazsanız yeterli olur.
  13. "Endpoint" kutucuğuna modem Keen DNS adresimizi ve port adresini giriyoruz. Ör: "domainadresi.keenetic.pro:1453"
  14. "Allowed IPs" kutucuğuna "0.0.0.0/0, ::/0" yazıyoruz.
  15. Router peer ayarları "İzin verilen IPler" kısmına "12.0.0.2/32" yazıyoruz.
  16. Bu işlemler sonucunda şöyle bir ekrana sahip olmanız lazım. Eki Görüntüle 744167 Eki Görüntüle 744174 Eki Görüntüle 744173
  • İnternet erişim ayarları
  1. Router telnet veya ssh arayüzüne bağlanmanız lazım. (Rehber)
  2. Sonrasında bu komutları girmeniz gerekiyor interface Wireguard0 security-level private , ip nat Wireguard0 , system configuration save
  3. Böyle bir ekran olması lazım. Eki Görüntüle 744178
  4. Bu adrese giderek "Çalışma modu (IPv4)>Doğrudan erişim" ve "İnternet'ten erişime izin ver" işaretli olarak ayarlamanız gerekmekte.

Daha sonrasın'da bu sayfadan sunucuyu çalıştırıp istemci üzerinden bağlantı sağlayıp modem interneti üzerinden çıkış yapabilirsiniz.
Not: işlemler başarılı olmuşmu diye bu adresten ip adresiniz modem wan ip adresi ile aynımı diye kontrol ediniz.

Eki Görüntüle 744196
Diğer rehber konularıma'da göz atabilirsiniz.

Merhaba,
Bilgi icin tesekkurler, sizin ayarlarin aynisini yaptim, istemci sunucu arasinda baglanti kurabiliyorum yesil isik aktif, vpn aktif oldugunda istemciden yani telefondan internete cikamiyorum. (KeenDns ile internetten modem arayuzune erisebiliyorum). Internete neden cikamiyorum bir bilgin var mi acaba? Ekte ayarlarin resmi var tesekkur ederim

Dosya Ekleri

• wireguard2.png
    wireguard2.png
    409,7 KB · Görüntüleme: 473
Merhaba,
Bilgi icin teşekkürler, sizin ayarlarin aynisini yaptim, istemci sunucu arasinda baglanti kurabiliyorum yesil isik aktif, VPN aktif oldugunda istemciden yani telefondan internete cikamiyorum. (KeenDNS ile internetten modem arayuzune erisebiliyorum). Internete neden cikamiyorum bir bilgin var mi acaba? Ekte ayarlarin resmi var teşekkür ederim.

Statik IP olmadan wireguard ile bağlanamazsın. KeenDNS statik IP koşulunda Direct bağlantı seneryosu düşünerek yazdım. Statik IP olmadan VPN kullanmak istiyorsan SSTP VPN kullanmak gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı