Keenetic Omni DSL alınır mı?

ezT1mur

Femtopat
Daha fazla  
Şu an elimde VN020-G2U modem var.
50Mbps VDSL internet kullanıyorum sizce Keenetic Omni DSL alınır mı?
Alırsam pek bir etkisi olur mu?

Not: Bufferbloat sorunu yaşıyorum çok fazla bu modem sorunu çözermi çünkü eski modemim güncel bir modem değil.

Ben 1,5 yıldır kullanıyorum, gayet memnunum. Çekim gücüne bir problem yaşamışım. Bence tek eksiği Wi-Fi AC olmaması fakat ben bunu bilerek aldım çoğu cihazın 5GHz bandı için modemden uzakda zaten. Yazılım ve arayüz olarak mükemmel diyebilirim, Keenetic arayüzüne alışınca diğer arayüzler tatmin etmiyor ve mobil uygulaması sayesinde dünyanın her yerinden izleyebiliyorsunuz bağlı cihaz ve istatistikleri üstüne birçok şeyide tabii ki. Bufferbloat konusunda Keenetic modemler gayet tatminkar, hiçbir ayar yapmadan(yapılıyor mu bilmiyorum) test sonucunu bırakıyorum. Screenshot_20220804-121357.jpg

Ethernet ile bağlanacağım. Pingimi düşürür mü?
Ethernet ile bağlanmak pinginizi düşürmez. Wi-Fi'da olan ping sapmalarına engel olur. Ayrıca kalitesiz bir Wi-Fi teknolojisi kullanılıyorsa kabloluya geçtiğinizde Wi-Fi'a göre daha düşük pingler alırsınız. Bufferbloat konusunda da şöyle diyebilirim; Bende Extra DSL var. Trafik Sınıflandırma & IntelliQoS ayarlarını yapmadan önce bufferbloat'ta C alıyorken, gerekli ayarlar sonucu A alabiliyorum. Omni DSL'de bu özellik var mı, varsa da durum nasıl bilmiyorum.

Öncesi:
1659604533065.png

Gerekli ayarlar sonrası:
1659604558979.png

@RFKaya omni DSL'e gerekli bileşeni kurdum şu an b sınıfında bir bufferbloat testim mevcut. Yaptığınız ayarları arayüzden ekran görüntüsü atma imkanınız mevcut mu? Uygulayıp test etmek isterim.

@RFKaya omni DSL'e gerekli bileşeni kurdum şu an b sınıfında bir bufferbloat testim mevcut. Yaptığınız ayarları arayüzden ekran görüntüsü atma imkanınız mevcut mu? Uygulayıp test etmek isterim.
Sadece şu iki ayarı açmanız yeterlidir. Alttaki sıralamayı varsayılanda veya kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
1659609332173.png

Donanım ağ hızlandırıcısını kapatmış mıydınız?

Kapatmamış, bende kapatmadım çünkü bariz fark ediyor. Durduğum yerde açıp kapatmak ile 15Mbps fark ediyor. Bufferbloat testinde A sonucuna ulaştım bu arada trafik sınırlaması ve ıntelliqos ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı