Kekemelik sorunu

Pmb

Decapat
Katılım
29 Haziran 2021
Mesajlar
281
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 8. sınıfa gidiyorum. Kekemelik problemim var. Aslında 5. sınıfta hep ders katılır öz güvenim yüksek olurdu. Fakat 2 sene uzaktan eğitim olunca kekemeliğim biraz ilerledi. Ayrıca hocaların neredeyse hepsi değişti. Samimi olduğum insanlarla konuştuğum zaman neredeyse hiç takılmam. Ama 2 sene uzaktan eğitim ve hocalar değiştiği için derse hiç katılamıyorum ve bildiğim halde katılamıyorum. Öğretmenlerde bunu başarısız olarak görüyor. İngilizce öğretmenim aynı zaman sınıf hocam geçen beni derse kaldırdı bana soru sordu takıldım kaldım söliyemedim bildiğim ve yazdığım halde öğretmende iyi misin diye sordu benim de zoruma gitmişti. 1 ay sonra veli toplantısı olacakmış annemin hiç derse katılmadığımı duyması beni olumsuz etkiler açıkçası sizce ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mete Gazoz'un videolarını izle. Onda da öyle bir kekeleme tarzı bir durum var, fakat bunu çözmek yerine ona ait bir simge olarak kalmasını istemiş. Bak olimpiyat falan altın madalya kazandı.
Her türlü durumda başarı elde edebilirsin. Kekemelik sorun değildir, kişisel bir durumdur sadece.
Sen üstüne git, olduğun gibi yaşa.
 
3 kelimenin birinde bende kekeliyordum yaklaşık 10 yılım böyle geçti. Bildiğim soruları sırf kekelerim diye el kaldırmadığım çok oldu kötü bir his yaşatıyor. Özgüvenimide kırdı biraz.
2013 yılında kekeme kursuna gittim biraz düzeldi ama geçmedi hala çok kekeliyordum sonra çok canımı sıkmaya başladı evde kimse yokken türkçe rap açıp eşlik ediyordum çok fazla şarkı ezberledim bu şekilde nefes kontrolüde çok önemli nefesini düzgün kontrol edemiyorsan kekelersin. Bir süre sonra azalmaya başladı ve bitti. Sonradan kekemelik çıktıysa bir süre sonra azalıp bitiyor. 3-4 yaşlarında başlarsa ve düzeltilmez ise giderek artıyor ve düzelmesi çok zor oluyor. Şuanda çok akıcı konuşuyorum kekemeliğim yok. Biliyorsundur kekemeler takılmadan şarkı söylerler ritimli bir şekilde konuşursan kekelemezsin bu konuda profesyonel birisine danış ve ne yapılması gerekiyorsa yap hafife alınmayacak bir durum. Ailenle konuş durumu açıkla ve kesinlikle okulundaki rehber öğretmenine durumu anlat onlar bu tarz durumlar için var zaten konuş onunla durumunu anlat.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı