Kendi İçeceğinizi Kendiniz Yapın #2

Makaleler
24
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Serinin 2. konusuyla karşınızdayım. Önceki konu için tık, yenisi için okumaya devam.

Bu hafta evde kırmızı erik olduğundan dolayı kırmızı erik kompostosu yaptım. Temel amacımız olan sağlıklı içecek konseptinden şaşmayarak nasıl yapıldığını basitçe anlatayım.

Malzemeler:
  • 1 kilo kırmızı erik.
  • Derin bir tencere.
  • Tencerenin ağzına gelecek kadar su.
  • Su bardağının dörtte üçü kadar şeker.
Yapım:

Dolaptan çıkardığınız soğuk erikleri kesip doğruyorsunuz. Kestiğiniz erikleri tencereye doldurup tencerenin ağzına gelecek kadar su koyuyorsunuz. Daha sonra orta ateşte ortalama 20-25 dakika kaynatıyorsunuz. Kaynadıktan sonra belirttiğim şeker miktarını koyuyorsunuz ve karıştırarak ortalama 7-8 dakika daha kaynatıyorsunuz. 7-8 dakika dolduktan sonra tencerenin altını kapatıp soğuması için dolaba atabilirsiniz. İçecek soğuduktan sonra hazır.

İçeceğinizin pütürlü olmasını istemiyorsanız süzgeçten geçirerek sürahilerde depolayın. Ben şahsen pütür sevmediğimden dolayı öyle yaptım.

Bu içecekte şeker koyuyoruz çünkü şekersiz tadı acı gelebilir, büyük bir tencere için koyduğumuz şeker miktarı çok olmadığından yine problem olacak bir şey değil. İçecek bittiğinden sürahi paylaşımı yapamadım, 1 kilo erikten önceki konuda limonatayı koyduğum sürahi boyutundan 2 tane çıkabiliyor.

55.jpeg

Hocam daha basit hiç ocak vs. kullanmadan yapabileceğimiz bir tarif verebilirseniz daha güzel olur :D.
Ocak kullanmak zor bir iş değil ki. Ocağı yakıp tencereyi attıktan sonra dakika tutman yeterli. İlgi istemiyor.

Önceki konumdaki limonatada ocak kullanılmıyor, ona bakabilirsin.

Güzel duruyor. Peki çok içince ishal yapma durumu olur mu?
Günde yemeğin yanında 1 bardaktan fazla içmediğim için bilmiyorum. Günlük 1 bardak yeterli geliyor fazlasıyla bana.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı