Kendi İçeceğinizi Kendiniz Yapın #2

Hocam büfe falan mı açacaksınız? 😄
İş ticarete dökülse çok güzel dökülür ama bu yola o yüzden çıkmadım. :D

Sporla uğraştığımdan beri (dışarıda içebiliyorum, istisnalar var) evde imkan oldukça gazlı ve şekerli içecekleri içmeyi bıraktım. Günde 1 litre kola içmektense bunu içerim dedim ve böyle de devam etti. Cidden vücuduma katkısı büyük oldu bu alışkanlığın.

Merhaba arkadaşlar. Serinin 2. konusuyla karşınızdayım. Önceki konu için tık, yenisi için okumaya devam.

Bu hafta evde kırmızı erik olduğundan dolayı kırmızı erik kompostosu yaptım. Temel amacımız olan sağlıklı içecek konseptinden şaşmayarak nasıl yapıldığını basitçe anlatayım.

Malzemeler:
  • 1 kilo kırmızı erik.
  • Derin bir tencere.
  • Tencerenin ağzına gelecek kadar su.
  • Su bardağının dörtte üçü kadar şeker.
Yapım:

Dolaptan çıkardığınız soğuk erikleri kesip doğruyorsunuz. Kestiğiniz erikleri tencereye doldurup tencerenin ağzına gelecek kadar su koyuyorsunuz. Daha sonra orta ateşte ortalama 20-25 dakika kaynatıyorsunuz. Kaynadıktan sonra belirttiğim şeker miktarını koyuyorsunuz ve karıştırarak ortalama 7-8 dakika daha kaynatıyorsunuz. 7-8 dakika dolduktan sonra tencerenin altını kapatıp soğuması için dolaba atabilirsiniz. İçecek soğuduktan sonra hazır.

İçeceğinizin pütürlü olmasını istemiyorsanız süzgeçten geçirerek sürahilerde depolayın. Ben şahsen pütür sevmediğimden dolayı öyle yaptım.

Bu içecekte şeker koyuyoruz çünkü şekersiz tadı acı gelebilir, büyük bir tencere için koyduğumuz şeker miktarı çok olmadığından yine problem olacak bir şey değil. İçecek bittiğinden sürahi paylaşımı yapamadım, 1 kilo erikten önceki konuda limonatayı koyduğum sürahi boyutundan 2 tane çıkabiliyor.

Eki Görüntüle 666597
Bu tarif biraz zaman alır ama her türlü hazır içeceklere göre daha iyidir.
Bunu yapma imkanınız varsa tavsiye ederim, anneannem yapıyordu hep. Soğukken çok güzel gidiyor.
Konu için elinize sağlık.
Benim de anneannem çok yapardı. Hatta birçok meyvenin kompostosunu yapardı ve özellikle yazın çok iyi gelirdi.

Karışımlar da yapabilir misiniz hocam?
Örneğin: Limon, portakal, elma. Üçlüsü gibisinden.
Güzel bir seri. Kokteyl tarifi de görmek isterim.
İlerde yapabilirim tabi ki, neden olmasın.
Bu tarif biraz zaman alır ama her türlü hazır içeceklere göre daha iyidir.
Erikleri doğradıktan sonra uğraştırıcı bir yanı yok aslında. Ocağa attıktan sonra 25 dakika istediğin gibi takıl, zamanı gelince gidip şeker at ve 5 dakika karıştır. Çıktıktan sonra soğutmayı yap ve 1 hafta seni idare edebilecek sağlıklı bir içeceğe sahip ol. :D

Güzel duruyor. Peki çok içince ishal yapma durumu olur mu?
Abartmamak kaydıyla içilebilir. Biz de eskiden beri yapıyoruz genelde çok güzel oluyor. İshal gibi bir problem kırmızı erikte olacağını sanmam yine de abartmamakta yarar var.

@Jira güzel rehber, anlatım olmuş hocam :) Teşekkürler. Daha başka meyve kompostolarının da anlatımlarını bekliyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı