Kendi ilgi alanımdaki insanlar ile nasıl tanışırım?

Pyrox06

Hectopat
Daha fazla  
Ben çok sosyal biriyim; sınıfta, okulda ya da etkinliklerde genellikle öne çıkan bir kişiyim. Yıllardır arkadaş olduğum insanlarla bir arkadaş grubum var; kız arkadaşlarım ve sevgilim de var. Fakat, arkadaş grubumda ya da tanıştığım yeni insanlarla sohbetler, beni gerçekten sarmıyor. Ya Instagram'da gördükleri saçma videolar ya da kızlar, arabalar, cinsel espriler ve küfürlü cümleler üzerinden konuşuyorlar. Mizahlarını seviyorum, gerçekten iyi çocuklar ama artık onların yanında konuşmak istediğim konuları paylaşmakta zorlanıyorum. Bu da içimde birikiyor ve gittikçe daha sessizleşmeye başlıyorum. Yıllardır susmayan biriyim ama artık, bir konu üzerine tartışmayı ya da görüşlerimi paylaşmayı çok özlüyorum. Bu duyguyu ne yazık ki onlarla yaşayamadım. Bazen keşke nitelikli bir liseye gitseydim, diyorum. Uzun lafın kısası, nasıl ilgi alanımdaki insanlar ile konuşabilirim?

Ben çok sosyal biriyim; sınıfta, okulda ya da etkinliklerde genellikle öne çıkan bir kişiyim. Yıllardır arkadaş olduğum insanlarla bir arkadaş grubum var; kız arkadaşlarım ve sevgilim de var. Fakat, arkadaş grubumda ya da tanıştığım yeni insanlarla sohbetler, beni gerçekten sarmıyor. Ya Instagram'da gördükleri saçma videolar ya da kızlar, arabalar, cinsel espriler ve küfürlü cümleler üzerinden konuşuyorlar. Mizahlarını seviyorum, gerçekten iyi çocuklar ama artık onların yanında konuşmak istediğim konuları paylaşmakta zorlanıyorum. Bu da içimde birikiyor ve gittikçe daha sessizleşmeye başlıyorum. Yıllardır susmayan biriyim ama artık, bir konu üzerine tartışmayı ya da görüşlerimi paylaşmayı çok özlüyorum. Bu duyguyu ne yazık ki onlarla yaşayamadım. Bazen keşke nitelikli bir liseye gitseydim, diyorum. Uzun lafın kısası, nasıl ilgi alanımdaki insanlar ile konuşabilirim?
İlgin olan konu hakkında forumlarda serverlarda konuşabilirsiniz. Hatta gerçek hayatta bile buluşanlar oluyor.

Bu aşamada internetteki forumlara yöneliyorsunuz. Daha sonra burada insanların kimlikleri belli olmadığı için özgürce saçmaladığını, fikirlerinize saygı duymadığını, yapıcı eleştiri yapamadığını ve bunun gibi daha birçok olumsuzluğu fark edip yalnızlığın güzel bir durum olduğunu anlıyorsunuz. Sonra yalnız kalmak istiyor ama kalamıyorsunuz ve ömrünüz boyunca kendini geliştirmekten aciz insanlarla dolmuş bu dünyada vakit geçiriyorsunuz.

Araştırma yaparak ilgi alanlarınıza yönelik internet ortamlarını ve fiziksel ortamları bulup oralara katılabilirsiniz. Tabi alanınızın ne olduğuyla da alakalı bir durum. Birçok insan internette tanıştığı insanlarla ilişkilerini büyütüyor ve uzun yıllar arkadaşlık kurabiliyor. Benim de böyle tanıştığım arkadaşlarım var. Doğru ortamlarda vakit geçirirseniz sizin de olabilir.

Sohbet edebildiğin platformlarda cesaret göstererek fikirlerini belirt aynı fikirde olanlar ile yakınlaşırsın. Zaten iki birey aynı ilgi alanlarına sahip ise bir birine yakınlaşır.

Yaşadıklarınızın benzerini üniversite hayatımda yaşıyorum. Çözümünü bulabilirseniz beni de bilgilendirir misiniz?
Son zamanlarda kendimi geliştirmek ve sosyal çevremi genişletmek için çeşitli adımlar atıyorum. Uzun süredir okul bahçesinde basketbol oynuyorum ve orada tanıştığım çocuklarla arkadaşlık kurdum. Bunun yanı sıra bir spor salonu üyeliğim var ve set aralarında özgüvenimi test etmek için rastgele insanlarla konuşuyorum. Bunu genellikle bir övgüyle ya da basit bir sohbet başlatarak yapıyorum ve zamanla bu alışkanlığı kazandım.
Ayrıca, kendimle vakit geçirmenin kötü bir şey olmadığını kendime kanıtlamak için belirli rutinler oluşturdum. Laptopumu alıp Espresso Lab veya Starbucks gibi kafelere gidiyor, bir kahve sipariş edip birkaç saat işlerimi hallediyorum. Bu süreç bana yalnız vakit geçirmeyi sevdirdi ve kendimi daha iyi hissetmemi sağladı. Şu an, gerçekten mutluyum.
Teknolojiye olan ilgim nedeniyle yaşadığım şehirde bulunan teknoparkları keşfetmeye başladım. Oralarda ücretsiz oturulabilecek alanlar var ve belirli günlerde çeşitli ekipler seminerler düzenliyor. Bu etkinliklere katılım genellikle ücretsiz, ben de ilgimi çeken konular üzerine konuşmalar dinleyerek bilgi ediniyorum. Aynı zamanda orada yeni insanlarla tanışma fırsatı buldum.
Üniversitenin en iyi yanlarından birinin öğrenci kulüpleri olduğunu düşünüyorum. Ancak, şu anki lisem ne yazık ki nitelikli bir okul değil ve proje üretmiyorlar, üniversitedede bunun olacağını sanmıyorum yazılımla uğraşıyorsan yazılımcı başka bir şeylerle uğraşıyorsan o konun kulüpleri vardır yoksa bile sen kurmaya çalış toplamaya çalış. Bu iğrenç durumdan çabalamadan olduğumuz yerde durarak kurtulamayacağız yoksa.

@Pyrox06 Değerli tavsiyeniz için teşekkür ederim. Maalesef fakultemin bulunduğu yerde bu dediklerinizin büyük çoğunluğunu yapabilecek imkanım yok. (Spor hariç.) Yazılım işleri bizden geçti, uğraşacak zamanım da yok artık. Bizim okulun kulüpleri fazla teknik, sosyalleşemiyorum. 😅

Bu da önemli bir etmen tercih döneminde, unutmayın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı