Kendi işini kuracak var mı?

Katılım
19 Temmuz 2017
Mesajlar
4.833
Makaleler
9
Çözümler
11
Yer
Detroit
YKS tercihlerini yapacaklara bakıyorum, çok büyük bir bölümü hangi bölümde istihdam oranı yüksekse (tıp, mühendislik gibi) oraya yöneliyor. Aslında bir yandan mantıklı ama hep böyle işçi olarak çalışmak yerine kendi işini kurmak isteyen var mı? Örnek veriyorum, demet mutlu adındaki bir şahıs işletme okuyor ve sonrasında hemen hepimizin kullandığı Trendyol'u kuruyor. Benzer hikayeleri Hepsiburada, Yemeksepeti gibi şirketlerden de duyabiliyoruz. Tabii ki bu başarıların arkasında büyük risk ve uğraş yatıyor ama olay bir kez başarmaya bakıyor.

Diyorum ki istihdam oranı yüksek olsun, sevsem de sevmesem de hangi bölüm olursa olsun okurum demek sadece bir yere kadar mantıklı. Ne kadar haklıyım bilmiyorum, fikirlerinizi de beyan ederseniz tartışırız, bilgi ediniriz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşletme bölümü yazacağım kendi işimi kurmak istediğim için. Normalde şu anda kurabilirim ama ne olur ne olmaz diploma olsun elde yine garanti olsun.
Ben de işletme bölümü yazacağım seneye. Elde bir diploma olsun. Halihazırda ailem yurtdışına örgü ipi distribütörlüğünü üstleniyor, nasipse bunu geliştirmek istiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı