Nasıl işletim sistemi yapabilirim?

Cpp üst düzey dillere giriyor demi? Ben Cpp'ı C'nin sadece nesne bilmem neyi konusunda farkı olduğunu biliyordum.
Çok istiyorsan C üzerinde de nesne benzetimi var, ama uğraştığına değmiyor zaten, gerek yok o yüzden. Sadece o nesne bile ortalığı karıştırıyor bellek yönetiminde.

Tek satırlık bir belleğin var, sen bunları bir sürü pointer ile birbirine bağlama yapıyorsun. Assembly ve C üzerinde bu kadar yük bindirmiyorsun, ayrıca bu iki dil direk olarak makine koduna da çevriliyor diye hatırlıyorum. Öteki bütün diller başka dillere evrilip Assembly'dan sonra makineye çevriliyor olması erek diye hatırlıyorum. İnternette C/C++ anlatan uzman birisi daha faydalı olur benim anlattıklarım ziyade, araştırma yapın.

Tek satırlık bir belleğin var, sen bunları bir sürü pointer ile birbirine bağlama yapıyorsun. Assembly ve C üzerinde bu kadar yük bindirmiyorsun, ayrıca bu iki dil direk olarak makine koduna da çevriliyor diye hatırlıyorum. Öteki bütün diller başka dillere evrilip Assembly'dan sonra makineye çevriliyor olması erek diye hatırlıyorum. İnternette C/C++ anlatan uzman birisi daha faydalı olur benim anlattıklarım ziyade, araştırma yapın.
Ben Cpp ile C arasındaki tek farkın nesne bilmem neyi farkı mı ne var diye biliyorum. Neyse sağol bakarım sonra.

Linux'da neden olmaz ki?

Debian'ı yapan adam nasıl yapmış o zaman. Eşiyle kendisinin isminin ilk üç harfinin birleşmesiyle oluşuyor zaten işletim sisteminin.

Debian bir GNU/Linux dağıtımı. Linus Torvalds´ın Linux çekirdeği olmasaydı ve Richard Stallman´ın GNU Projesi olmasaydı Debian´da olmayacaktı. Sırf onlar da değil. Örneğin Guido van Rossum ve yarattığı Python programlama dili de GNU/Linux sistemlerde yoğun bir şekilde kullanılıyor. TeX, X11, X.org, Apache, Perl vs. diye uzar gider liste. Yani Debian´ı yazan adam sıfırdan yazmadı.

Debian bir GNU/Linux dağıtımı. Linus Torvalds´ın Linux çekirdeği olmasaydı ve Richard Stallman´ın GNU Projesi olmasaydı Debian´da olmayacaktı. Sırf onlar da değil. Örneğin Guido van Rossum ve yarattığı Python programlama dili de GNU/Linux sistemlerde yoğun bir şekilde kullanılıyor. TeX, X11, X.org, Apache, Perl vs. diye uzar gider liste. Yani Debian´ı yazan adam sıfırdan yazmadı.
Yani işletim sistemi kısmını kendi yazdı ama kernelini falan yazmadı. Sonuçta yapılıyor mu yapılıyor. Değil mi?

Yapamazsın demedik zaten bizde. Ancak uzun uğraş ve bilgi gerektiriyor bunlar. Eskiden 3-5 tane tool içeren sistemler şimdi yüzlerce tool içeriyorlar. O yüzden tek başına yapılacak iş değil. Acemi olarak basit bir tane merakını gidermek için yaparsın, fazlası olmaz onun.

ASM ile en kolay sekilde MikeOS'a bakabilirsin, Kolibri'ye bakabilirsin. C++98 ile gelistirilen Haiku'yu da test edebilirsin. en kucuk capli projeler icin GitHub/GitLab gibi yerlerde operating system keyword'unu ararsan buluyorsun binlerce repository.

Sifirdan ise, Osdev guzel topluluk. Tek basina yaparsin da, hobi amacli yaparsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı