Hayır; Asıl Ubuntu, Debian yapısı üzerine kurulu.Debian, Ubuntu Linux tabanlı değil mi?
Hayır; Asıl Ubuntu, Debian yapısı üzerine kurulu.Debian, Ubuntu Linux tabanlı değil mi?
Daha iyisini yapmak demek zaten değiştirdiğin anlamına geliyor. Örneğin kopyalama için daha iyi bir algoritma ile değiştirirsen, bir değişiklik yapmış oluyorsun zaten.Bence diğer işletim sistemlerindeki eksik olan veya daha iyisi yapılabilecek şeyler konusunda değişiklik yapılmalı, lakin ne kadar zaman alacağını vs bilemem. Debian, Ubuntu Linux tabanlı değil mi?
Nasıl bir işletim sistemi yapılır?
Bilgim yok bu yüzden nasıl yapabilirim ve bilgileri nereden öğrenebilirim?
Anladım, sağol Allah razı olsun. Mesela ben Pisi Linux'da küçük büyük değişikler yapsam benim olsada sonuçta o işletim sistemimi temel almış olurum.Daha iyisini yapmak demek zaten değiştirdiğin anlamına geliyor. Örneğin kopyalama için daha iyi bir algoritma ile değiştirirsen, bir değişiklik yapmış oluyorsun zaten.
Linux dağıtımlarına buradan bakabilirsin: Linux Dağıtımları Tarihsel Sıralama - Wikipedia
C/C++/AssemblyHangi yazılım dili üzerine çalışmalıyım.
Anladım, sağol Allah razı olsun. Mesela ben Pisi Linux'da küçük büyük değişikler yapsam benim olsada sonuçta o işletim sistemimi temel almış olurum.
Debian'da Linux gibi işletim sistemi çekirdeğidir bu arada. Anladığım bu yani.
Debian direkt olarak bir işletim sistemi, çekirdek değil. Buradaki bütün işletim sistemlerinin çalışmasına olanak sağlayan şey Linux Kernelidir. Bunun üzerine yapılan eklemeler ortaya bir işletim sistemi çıkarır. Bilgisayar üzerinde olan bütün bağımlılıkları bu şekilde daha net görebilirsin sanırım.Üniversite kaynaklarında bununla ilgili kaynaklar bulabilirsin: Örnek
Hangi yazılım dili üzerine çalışmalıyım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.