Kendi kendine bulaşabilen yapay zeka virüsü oluşturuldu

Optikiyaza

Hectopat
Katılım
12 Temmuz 2020
Mesajlar
2.774
Makaleler
4
Çözümler
2
1988'deki ilk bilgisayar solucanına atfen Morris II diye adlandırılan bilgisayar solucanı, üretken yapay zekayla ilişkili risklerin altını çizmek amacıyla ABD ve İsrail'den uluslararası bir ekip tarafından oluşturuldu.

Solucan, OpenAI'ın ChatGPT'si ve Google'ın Gemini'ı gibi popüler araçları kullanan yapay zeka destekli uygulamaları hedef almak üzere tasarlandı. Zaten kişisel verileri çalmak ve spam kampanyaları başlatmak üzere üretken yapay zeka destekli e-posta asistanlarına karşı kullanıldığı kanıtlanmıştı.

Araştırmacılar, kurbanın kötü niyetli faaliyeti tetiklemek hatta yaymak için herhangi bir şeye tıklaması gerekmediğinden, solucanın yeni bir "sıfır tıklama kötü amaçlı yazılım" türünü temsil ettiğine dair uyardı. Bunlar, tıklama yerine üretken yapay zeka aracının otomatik işlemiyle gerçekleştiriliyor.

Araştırmacılar, "çalışma, saldırganların girdilere bu tür komutları ekleyebileceğini ve bunlar üretken yapay zeka modelleri tarafından işlendiğinde, modelin girdiyi çıktı olarak çoğaltmasını (replikasyon) ve kötü amaçlı faaliyetlerde (payload) bulunmasını sağladığını gösteriyor" diye yazdı.
Haberin devamı Kendi kendine bulaşabilen yapay zeka virüsü oluşturuldu

İndependent Türkçe çeviri haber.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke bundan antivirüs için de olsa.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı